آخرین مطالب

برای ترخیص کالاهای اساسی تناسب تخصیص ارز وجود ندارد اقتصادی

برای ترخیص کالاهای اساسی تناسب تخصیص ارز وجود ندارد

  بزرگنمایی:
رئیس گمرک کشور در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس از رسوب یک میلیون و صد هزار تن کالای اساسی در گمرکات خبر داد و گفت: در مورد تخصیص ارز برای ترخیص این کالاها تناسب وجود ندارد.

به نقل از صداوسیما، بعدازظهر امروز جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور رئیس این کمیسیون، معاونان وزارت جهاد کشاورزی، رئیس گمرک، معاون وزیر راه، نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و برخی دیگر از مسئولان و اعضای کمیسیون برای بررسی روند ترخیص نهاده‌های دامی مانده در گمرک برگزار شد.

عسگری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این جلسه گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه‌های تولید، بی‌توجهی به توزیع نهاده‌های دامی است که این موضوع روی قیمت محصولات دامی و لبنیات تأثیر گذاشته است.

وی افزود: هم‌اکنون حدود سه و نیم میلیون تن نهاده دامی در گمرکات کشور باقی مانده که نزدیک یک میلیون و سیصد هزار تن آن مربوط به شرکت پشتیبانی امور دام است که در موضوع ترخیص و حمل و نقل این نهاده‌ها مشکلات بسیاری وجود دارد.

عسگری گفت: این مشکلات باعث شده دامداران در تأمین نهاده با مشکل مواجه شوند و متأسفانه شاهد آن هستیم که دام‌های مولد توسط دامداران حذف می‌شوند.

وی ادامه داد: در بازدید میدانی از گمرکات شاهد آن بودیم که متأسفانه با یک پلاک جعلی کامیون‌های مختلف نهاده‌های دامی را به اهواز می‌برند و در آنجا دپو می‌کنند و این نهاده‌ها با خاک اره مخلوط شده و به دست دامداران می‌رسد که این موضوع نیازمند نظارت بیشتر است.

عسگری گفت: همچنین سیستم‌های باسکولی نیز دچار مشکلاتی هستند و به سامانه گمرک متصل نیستند که باید اداره کل بنادر به این مشکل هم رسیدگی کند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی افزود: جای سوال است که چرا شرکت پشتیبانی امور دام حدود یک میلیون و سیصد هزار تن نهاده را در گمرک دپو کرده و این نهاده‌ها بیش از سه ماه است که در آنجا مانده‌اند.

همچنین در این جلسه عباسی دیگر نایب رئیس کمیسیون نیز با انتقاد از کندی حمل و نقل نهاده‌ها از گمرکات به استان‌ها گفت: در حال حاضر روزی هفت هزار تن نهاده از بنادر منتقل می‌شود که اگر حمل و نقل با همین سرعت صورت پذیرد بیش از 7 تا 8 ماه زمان نیاز است که نهاده‌های دامی باقی مانده در گمرک به دست دامداران برسد که این مدت زمان بسیار زیاد است.

وی گفت: باید مسئولان جهاد کشاورزی در همکاری با مسئولان حمل و نقل کشوری و گمرک، رسیدن نهاده به دست دامداران را سرعت بخشند.

در این جلسه، همچنین، گیلان‌پور معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر ورودی نهاده‌ها به گمرکات کشور افزایش یافته و به میزان مورد نیاز دامداران، نهاده در گمرکات موجود است این در حالیست که سال گذشته در همین بازه زمانی سه ماه عدم ورود نهاده به داخل کشور را شاهد بودیم.

وی گفت: یک میلیون تُن از این نهاده‌ها که در گمرکات مانده‌اند مشکل تأمین ارز داشتند که با همکاری بانک مرکزی این مشکل و مسئله ارزی حل شده است، اما مشکل دیگر بحث ظرفیت حمل و نقل است که باید افزایش یابد.

گیلان‌پور افزود: از هفته آینده دو هزار و سیصد کامیون به صورت روزانه حمل نهاده‌های دامی را انجام می‌دهند که با این افزایش ظرفیت امیدواریم هرچه زودتر نهاده‌هایی که در سامانه بازارگاه به فروش رسیده‌اند به دست دامداران برسند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز به هر دلیلی رانندگان کامیون‌ها تمایل چندانی برای حمل بار از گمرکات ندارند و به نظر می‌رسد کرایه‌های بخش حمل و نقل باید واقعی شود تا این مشکل برطرف شود.

در جلسه امروز کمیسیون کشاورزی مجلس، طلایی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز مهم‌ترین مشکل بحث تأمین نهاده‌ها را حمل و نقل دانست و گفت: ظرفیت حمل و نقل از بنادر دچار مشکل هستند، در حالی که اگر میزان موردنیاز کامیون موجود بود ظرف 25 تا 30 روز مشکل حمل و نقل برطرف می‌شد.

وی افزود: در حال حاضر قصد داریم با توافقات صورت گرفته، از حمل و نقل ریلی نیز برای انتقال نهاده‌ها استفاده کنیم تا هرچه زودتر این مشکل برطرف شود.

همچنین، میراشرفی رئیس گمرک کشور نیز در این جلسه با اشاره به رسوب یک میلیون و صد هزار تن کالای اساسی در گمرکات گفت: در مورد تخصیص ارز برای ترخیص این کالاها تناسب و توازن وجود ندارد و مشکلات ارزی از مهم‌ترین علل انبار این کالاها در گمرکات است.

وی افزود: با توافقات انجام شده، به تازگی به گمرک اجازه داده شده کالاهای اساسی نیز مانند کالاهای غیراساسی به صورت درصدی ترخیص شوند و با تعهد بانک مرکزی برای تأمین ارز، کالاهای مانده در گمرک ترخیص شوند که این موضوع به ترخیص نهاده‌های دامی مانده در گمرک کمک خواهد کرد.

میراشرفی گفت: در بندر امام تعداد باسکول از 30 به 70 افزایش یافته، همچنین این باسکول‌ها به سامانه گمرک نیز متصل شده‌اند تا کار ترخیص به شکل دقیق‌تری انجام شود.

امانی معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه گفت: پرداخت با تأخیر کرایه و همچنین معطلی راننده‌ها برای تحویل نهاده‌ها از مهم‌ترین مشکلاتی است که رغبت آن‌ها برای حمل نهاده‌های دامی را کاهش داده است.

وی افزود: امسال بی‌سابقه‌ترین سال واردات در بندر امام است و هیچیک از دستگاه‌ها از قبل این میزان واردات را با ما در میان نگذاشته‌اند تا تمهیدات لازم برای تأمین ناوگان حمل و نقل این حجم از بار انجام شود.

رئیس راه‌آهن کشور نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر سهم حمل و نقل ریلی در جابه‌جایی محصولات اساسی کم است و باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود، که به این منظور نیز باید زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی گسترش یابد و همچنین از ظرفیت‌های موجود نیز به نحو احسن استفاده شود.

رسولی ادامه داد: به عنوان مثال در بندر شهید رجایی زیراسکله ریلی وجود دارد که ظرفیت حمل مستقیم را داراست و از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی گفت: در هماهنگی با شرکت پشتیبانی امور دام از آن‌ها خواستیم تا بیشتر نهاده‌ها به گمرک شهید رجایی هدایت تا حمل آن‌ها با سرعت بیشتری انجام شود، همچنین در روز 400 دستگاه واگن که بار به گمرک حمل می‌کنند، با ظرفیت خالی باز می‌گردند که این ظرفیت می‌تواند مورد استفاده حمل نهاده‌های دامی قرار گیرد و آمادگی کامل وجود دارد که این موضوع انجام شود.

رسولی افزود: در بندر امام خمینی روزانه 109 تا 110 واگن برای نهاده‌های دامی بارگیری می‌شود که می‌توان این ظرفیت را به 150 واگن افزایش داد.

همچنین در پایان این جلسه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مصوبات و جمع‌بندی جلسه را اعلام کرد.

ساداتی‌نژاد با اشاره به مصوبات این جلسه گفت: مقرر شد تعداد کامیون‌ها برای حمل روزانه نهاده‌های دامی تا 3 هزار افزایش یابد همچنین از ظرفیت ریلی به شکل حداکثری استفاده شود.

وی افزود: در معدن شهید رجایی نیز از ظرفیت واگن‌های خالی باید برای حمل و نقل نهاده‌های دامی بهره‌گیری شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در حال حاضر یک میلیون تُن از نهاده‌های دامی مانده در گمرکات مشکل ارزی دارند که مقرر شد با بانک مرکزی صحبت شود و هرچه زودتر مشکل ارزی این نهاده‌ها برای ترخیص برطرف شود، همچنین مقرر شد دستورالعمل مشترکی برای حمل کالاهای اساسی بین مجموعه‌های گمرک، حمل و نقل جاده‌ای، وزارت جهاد و راه‌آهن منعقد شود.

وی افزود: همچنین برای تسریع در فرآیند ترخیص نهاده‌های دامی مقرر شد، سازمان دامپزشکی، استاندارد و علوم پزشکی یک آزمایش مرجع انجام دهند که این موضوع نیز باید با دستگاه‌های مربوطه هماهنگ شود.

ساداتی‌نژاد با اشاره به بازار سیاه ایجاد شده برای نهاده‌های دامی تصریح کرد: متأسفانه بانک اطلاعاتی درستی از دامداری‌ها و مرغداری‌ها وجود ندارد و نهاده‌هایی که با ارز دولتی وارد می‌شوند بعضاً به واحدهایی تخصیص می‌یابد که برخلاف اظهارشان دام و یا طیور ندارند و این نهاده‌ها در بازار آزاد به فروش می‌رسند.

وی تأکید کرد: علاوه بر اینکه نیاز به تشکیل بانک اطلاعاتی برای رفع این مشکل است معضلات سامانه بازارگاه نیز باید مرتفع شود تا نهاده‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیر انجام این مصوبات، برطرف شدن ایرادات و هرچه زودتر رسیدن نهاده‌ها به دست پرورش‌دهندگان دام و طیور است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

در اقدامی جالب و قابل تقدیر دهیاری مرتضی گرد و اعضای شورای اسلامی اقدام به تهیه کلاه ایمنی به موتور سوران بدون کلاه ایمنی کردند در این اقدام جالب که مورد توجه شهروندان قرار گرفت بسیاری از شهروندان حضور داشتند

اتفاق روز شماره 270

فرماندار بهارستان و مدیریت شهری گلستان از پروژه‌های عمرانی عظیمی که با هدف ارتقای سطح زندگی شهروندان در این شهر در حال اجرا هستند، بازدید به عمل آوردند.

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257