آخرین مطالب

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران:

50 درصد مدارس پایتخت فرسوده است/تشکیل میز خیرین مدرسه ساز اجتماعی

50 درصد مدارس پایتخت فرسوده است/تشکیل میز خیرین مدرسه ساز

  بزرگنمایی:
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، گفت: ۵۰ درصد مدارس پایتخت فرسوده هستند.

محمد سالاری، در خصوص نشست بررسی مشکلات و راهکارهای تأمین فضاهای آموزشی منطقه 22 تهران، گفت: این جلسه با حضور رییس شورای شهر تهران، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست و رییس کمیته گردشگری شورای شهر تهران، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران، شهردار منطقه 22، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران و سرپرست اداره آموزش و پرورش منطقه 5 برگزار شد.

وی با اشاره به برگزاری این جلسه در اداره آموزش و پرورش منطقه5، اظهار داشت: منطقه 22 فاقد اداره آموزش و پرورش مستقل است و به همین دلیل ذیل آموزش منطقه5 مدیریت می شود.

50 درصد مدارس تهران فرسوده هستند 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه وضعیت فضاهای آموزشی استان تهران و به ویژه شهر تهران، مطلوب نیست، اظهار داشت: براساس ارزیابی هایی که در خصوص فضاهای آموزشی در شهرتهران صورت گرفته، 50 درصد مدارس تهران فرسوده هستند و قدمت اغلب آن ها بیش از 40 تا 50 سال است.

وی ادامه داد: از نظر شاخص ها و استاندارهای کشوری، مدارس و فضاهای آموزشی باید متناسب با جمعیت شهرها باشند اما شهر تهران در برخی از شاخص ها رتبه آخر و در برخی از شاخص ها رتبه یکی مانده به آخر را در بین تمام استان ها دارد. همچنین بر اساس گزارشی که مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این جلسه ارائه دادند، پایین ترین میانگین سرانه فضاهای آموزشی در کشور متعلق به استان های تهران، البرز، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی است و این در حالیست که تراکم دانش آموزی در استان تهران بیش از این سه استان است.

سالاری تصریح کرد: بررسی های کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهرتهران و گزارش تلفیقی حسابرسی از عملکرد شهرداری تهران برای سال مالی منتهی به اسفند 1393 نشان می دهد که در حالی که مقرر بود 70 درصد املاک و اراضی بزرگ مقیاسی که در منطقه 22 ساخت شده اند از محل قاعده 30-70 ، ،‌آزاد سازی و به شهرداری تهران منتقل شوند،تا شهرداری تهران از آن ها در راستای تامین سرانه های خدماتی 7 گانه با اولویت سرانه فضاهای آموزشی استفاده کند اما متاسفانه شهرداری تهران بر خلاف قوانین ملاک عمل، علی رغم آزادسازی 22 میلیون متر مربع از این اراضی، از آنها در راستای تامین سرانه ها استفاده نکرد و این اراضی را به مالکین همان املاک یا اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر با رویکرد درآمدزایی فروخت و بر روی آن ها بارگذاری انبوه انجام شد.

وضعیت نامطلوب فضاهای آموزشی تهران

وی با اشاره به اقدامات کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در راستای تامین سرانه های آموزشی مناطق غیر برخوردار شهر تهران گفت: وضعیت نامطلوب فضاهای آموزشی در منطقه 22 و اکثر مناطق تهران  بخصوص مناطق مرکزی و جنوبی شهر، ما را برآن داشت تا در تعامل با اداره آموزش و پرورش شهر تهران و وزارت آموزش و پرورش، هم به واسطه عضویت بنده و آقای هاشمی در شورای آموزش و پرورش شهر تهران و هم از طریق برگزاری سلسله نشست هایی،‌ موضوع توسعه فضاهای آموزشی و حل مشکلات مربوط به فرسودگی و ناپایداری فضاهای آموزشی را جزو اولویت های کمیسیون شهرسازی قرار دهیم.

سالاری ادامه داد: در همین راستا و به موجب تصمیم شورای عالی شهرسازی و معماری و تاکید ریاست شورای شهر تهران،‌ در کمیسیون شهرسازی و معماری نسبت به فراهم کردن بستر لازم برای اجرای قانون موسوم به "تبدیل به احسن کردن فضاهای آموزشی موجود" توسط اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اقدام کردیم. در قانون برنامه 5 ساله که مصوبه مجلس را نیز دارد تکلیفی تعیین شده و این اختیار به وزارت آموزش و پرورش داده شده که در کل کشور بتواند، فضاهای مازاد آموزشی محلات، مناطق و محدوده هایی از شهرها که از نظر استانداردهای کشوری فضاهای آموزشی مازاد دارند را فروخته یا تهاتر کنند و از درآمد کسب شده نسبت به تملک زمین و ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی در مناطق و محلات شهری غیر برخوردار اقدام کنند.

وی تاکید کرد: مشروط بر اینکه مبالغی که از این محل کسب می شود، صرفا در حوزه تامین فضاهای آموزشی جدید صرف شود.

سالاری با اشاره به گزارش آموزش و پرورش تهران در خصوص اجرای این مصوبه اظهار داشت: بر اساس این گزارش آن ها نتوانسته اند از این قانون در کل کشور  استفاده کنند لذا ما این موضوع را در اولویت کمیسیون شهرسازی و معماری قرار دادیم و ده ها جلسه در این خصوص برگزار کردیم، نهایتا کمیسیون ماده 5 شهر تهران را مجاب کردیم از لیستی که توسط مشاور آموزش و پروش از فضاهای آموزشی مازاد تهیه کرده بود با توجه به اولویت بندی انجام شده، مجوز تغییر کاربری برخی از آن ها را از آموزشی به کاربری های درآمدزا گرفتیم تا آموزش و پرورش از محل فروش آن ها بتواند در مناطق غیر برخوردار تامین فضای آموزشی کند.

وی اضافه کرد: بنابر اعلام مدیرکل آموزش و پرورش تهران، صرفا یکی از املاک آموزشی واقع در حوالی میدان ونک، قیمتی معادل 700 میلیارد تومان دارد که از این محل می توانند 4500 کلاس درس در مناطق غیربرخوردار تامین کنند.

سالاری تاکید کرد: یکی از نگرانی های ما برای موافقت با تغییر کاربری و فروش فضاهای آموزشی مازاد این بود که با توجه به شرایط بودجه ای دولت، شاهد هزینه کرد درآمد حاصل شده برای حقوق و مزایا باشیم لذا بصورت مشروط با تغییر کاربری چند فضای آموزشی مازاد موافقت کردیم و در صورتی که مبالغ برای ایجاد فضاهای آموزشی در مناطق غیربرخوردار هزینه نشود از طریق کمیسیون ماده 5 کاربری ها را برمیگردانیم.

وی با اشاره به تلاش کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر برای کمک به توسعه فضاهای آموزشی گفت:  اکنون توپ در میدان دولت و آموزش و پرورش است و متاسفانه آن ها هنوز نتوانسته اند، این سازوکار را به سرانجام برسانند و فضاهای آموزشی مازاد را به فروش برسانند.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در فرایند تدوین و تصویب طرح تفصیلی منطقه 22، بستر لازم را برای تامین فضاهای آموزشی مورد نیاز منطقه فراهم کردیم، اظهار داشت: ما در فرایند تدوین طرح تفصیلی منطقه 22، برای عرصه هایی از منطقه که به منظور تامین سرانه های 7 گانه از جمله سرانه های آموزشی  در نظر گرفته شده بود، از مدل و الگوی پهنه بندی عبور کردیم و کاربری های مربوط به سرانه ها را بر روی تک تک پارسل ها و املاک و اراضی لحاظ کردیم تا دیگر امکان تبدیل آن ها به کاربری های انتفاعی وجود نداشته باشد. به نحوی که میزان سرانه های آموزشی در طرح  تفصیلی ویژه منطقه 22 از 60 هکتار به 105 هکتار افزایش پیدا کرده است.

منطقه 22 فقیرترین منطقه در تامین سرانه های خدماتی و آموزشی

وی تصریح کرد: متاسفانه از سال 91 که طرح تفصیلی شهر تهران ابلاغ شد، تاکنون کارنامه مدیریت شهری و صاحبان املاک و اراضی در این حوزه به هیچ عنوان قابل دفاع نبوده چراکه هم ذینفعان و هم شهرداری صرفا با رویکرد درآمدزایی، از ظرفیت پهنه های طرح تفصیلی استفاده کرده اند، به همین دلیل منطقه 22 که دارای فضاهای باز زیادی بوده اکنون به فقیرترین منطقه در تامین سرانه های خدماتی و آموزشی تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تشکیل بانک زمین خدمات عمومی را اقدام دیگری در راستای تامین سرانه های خدماتی و آموزشی در منطقه 22 دانست و گفت: این سازوکار برای اولین بار در طرح تفصیلی ویژه این منطقه پیش بینی شده است که از این طریق تمام فضاهای باز که برای سرانه های خدماتی لحاظ شده اند، لیست می شوند و مدیریت شهری حق فروش، تهاتر و بارگذاری غیر خدماتی در آن ها را نخواهد داشت و چنانچه در محدوده و منطقه ای این سرانه ها مازاد باشند شهرداری می تواند نسبت به فروش و یا بارگذاری آن اقدام کند، مشروط بر اینکه درآمد حاصله را برای تملک عرصه هایی برای تامین سرانه ها در محدوده های غیر برخوردار هزینه کند.

سالاری با اشاره به تصمیمات جلسه بررسی مشکلات و راهکارهای تأمین فضاهای آموزشی منطقه 22 تهران، گفت: مجموعه ای از تعاونی های مسکن در منطقه 22 ساخته شده که به موجب مفاد ماده 18 قانون آموزش و پرورش و 4 تبصره ای که ذیل آن در گذشته مصوب شده بود، مالکین این تعاونی های مسکن مکلف بوده اند سرانه های آموزشی لازم را همزمان با ساخت و ساز، تامین کنند و شهرداری نباید برای آن ها پایان کار صادر می کرد تا تامین سرانه ها انجام شود. متاسفانه در زمان دولت آقای احمدی نژاد با آغاز ساخت مسکن مهر، این 4 تبصره لغو شد اما خود ماده 18 همچنان باقی است و ما منطقه را مکلف کردیم، برای املاکی که تا قبل از لغو این 4 تبصره ساخته شده اند، تا زمانیکه اقدام به تامین سرانه ها نکرده اند، پایان کار صادر نشود.

وی ادامه داد: در خصوص املاکی هم که بعد از لغو آن قانون ساخته شده اند، شهرداری باید سازوکاری را تدوین کند و به این تعاونی ها و شهرک ها، اجازه ساخت فضاهای آموزشی در فضاهای باز آن ها را به میزان مورد نیاز بدهد.

احداث 20 مدرسه در منطقه 22 تا پایان سال 

عضو شورای شهر تهران افزود: در این جلسه مقرر شد انجمن خیرین مدرسه ساز استان تهران تعداد 7 مدرسه را در منطقه 22 مشروط بر تامین زمین احداث کنند، همچنین تعدادی 7 مدرسه نیز سازمان نوسازی آموزش و پرورش تقبل کردو 6 مدرسه را شهرداری تهران قبول کند تا ما بتوانیم  از 100 مدرسه ای که نیاز مبرم منطقه 22  است، امسال 20 مدرسه را بتوانیم احداث کنیم.

وی با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی مناطق غیربرخوردار اظهار داشت: در کنار این تصمیم گیری های مذکور، مقرر شد در تعامل با شهردار تهران در فرایند اجرای پروژه های توسعه محله ای در مناطق غیربرخوردار که از نظر فضاهای آموزشی مشکلات جدی دارند،‌این 22 مدرسه مخروبه و ناپایدار هستند، پس از خریداری زمین توسط آموزش و پرورش با کمک خیرین و شهرداری بتوانیم  22 مدرسه در مناطق غیر برخوردار با رویکرد آموزش مسئولیت های شهروندی داشته باشیم که قرار شد این موضوع مورد بحث و بررسی بیشتر قرار بگیرد.

تشکیل میز خیرین مدرسه ساز شهر تهران در شورای شهر تهران

سالاری در ادامه از تشکیل میز خیرین مدرسه ساز شهر تهران خبر داد و گفت: با پیشنهاد آموزش و پرورش شهر تهران و خیرین مدرسه ساز و تاکید رئیس شورای شهر تهران، میز خیرین مدرسه ساز جهت توسعه فضاهای آموزشی شهر تهران در شورای شهر ایجاد شد که قرار است با محوریت و راهبری کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران و عضویت روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری و فرهنگی و اجتماعی، نماینده شهردار تهران، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، مدیرکل نوسازی آموزش و پرورش استان تهران و رئیس هیات مدیره و مدیرعامل خیرین مدرسه ساز تشکیل شود، البته با توجه به اینکه مسائلی که در این کارگروه مطرح می شود مربوط به چه منطقه ای باشد، شهردار آن منطقه هم عضو این کارگروه می شود.

وی اضافه کرد: قرار شد جلسات به صورت مستمر در راستای عملیاتی شدن مجموعه تصمیمات اتخاذ شده برگزار شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

در اقدامی جالب و قابل تقدیر دهیاری مرتضی گرد و اعضای شورای اسلامی اقدام به تهیه کلاه ایمنی به موتور سوران بدون کلاه ایمنی کردند در این اقدام جالب که مورد توجه شهروندان قرار گرفت بسیاری از شهروندان حضور داشتند

اتفاق روز شماره 270

فرماندار بهارستان و مدیریت شهری گلستان از پروژه‌های عمرانی عظیمی که با هدف ارتقای سطح زندگی شهروندان در این شهر در حال اجرا هستند، بازدید به عمل آوردند.

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند

دستگیری یکی از شهرداران مناطق شهریار به دلیل اتهامات مرتبط با وظایفش

اتفاق روز شماره 258

آسمان مقاومت ستاره‌ای درخشان را از دست داد

اتفاق روز شماره 257