آخرین مطالب

به روزرسانی مقاله سازمان بهداشت جهانی

نکات کاربردی جدید در پیشگیری از عفونت و انتقال ویروس کرونا سلامت

نکات کاربردی جدید در پیشگیری از عفونت و انتقال ویروس کرونا

  بزرگنمایی:
سازمان بهداشت جهانی با به روز رسانی نکات کاربردی برای پیشگیری از عفونت و انتقال ویروس کووید-۱۹، جدیدترین شواهد علمی درباره ویروس کرونا را منتشر کرد.

مؤسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقاله ای علمی با عنوان «انتقال ویروس کووید -19: نکات کاربردی در اقدامات احتیاطی پیشگیری از عفونت»، نسخه به‌روزرسانی‌شده مقاله علمی 29 مارس 2020 سازمان بهداشت جهانی را به همراه شواهد علمی جدید در مورد انتقال کووید -19، ویروس عامل بیماری COVID-19 منتشر کرد.

این خلاصه علمی، مروری بر نحوه انتقال کووید- 19 آنچه در مورد انتقال ویروس توسط افراد آلوده و کاربردهای آن در عفونت و اقدامات احتیاطی کنترل در داخل و خارج از مراکز پزشکی شناخته شده است، ارائه می دهد.

راه های انتقال؛ انتقال از طریق تماس و قطرک ها

انتقال کووید- 19 می تواند از طریق تماس مستقیم، غیرمستقیم یا نزدیک با افراد آلوده از طریق ترشحات آلوده مانند بزاق و ترشحات تنفسی یا قطرک های تنفسی آنها هنگامی که فرد آلوده سرفه، عطسه، صحبت کند یا آواز بخواند، اتفاق بیافتد.

قطرک های تنفسی قطری 10-5 میکرومتری دارند. به قطرک ها با قطر کمتر از 5 میکرومتر نیز هسته های قطرکی یا آئروسل گفته می شوند. انتقال قطرک های تنفسی می تواند در هنگام تماس نزدیک شخص (تا فاصله 1 متر) با یک فرد آلوده که دارای علائم تنفسی است (مثل سرفه یا عطسه) یا در حال صحبت کردن یا آواز خواندن است، رخ دهد.

در این شرایط، قطرک های تنفسی حاوی ویروس می تواند به دهان، بینی یا چشم های فرد مستعد برسد و به عفونت منجر شود. انتقال غیرمستقیم از طریق تماس یک میزبان مستعد با یک شی یا سطح آلوده fomite نیز امکانپذیر است.

راه های انتقال؛ انتقال هوابرد (انتقال از طریق هوا)

انتقال از طریق هوا (انتقال هوابرد) به گسترش و انتشار عامل ایجاد عفونت از طریق هسته های قطرکی (آئروسل) گفته می شود که در صورت معلق بودن در هوا در مسافت های طولانی و مدت زمان زیادی به صورت عفونی باقی می مانند. هوابرد بودن کووید 19 می تواند در طی فعالیتها و درمان های پزشکی که ممکن است منجر به تولید آئروسل شود، رخ دهد.

WHO همراه با متخصصین علمی، به طور فعال بحث و ارزیابی کرده اند که آیا کووید- 19 ممکن است در صورت عدم وجود روش های تولید آئروسل، به ویژه در محیط های داخلی با تهویه ضعیف منتشر شود؟ فیزیک هوای بازدمی و فیزیک جریانات فرضیه هایی را در مورد مکانیسم های ممکن انتقال کووید- 19 از طریق آئروسل ها ایجاد کرده است.

بررسی جزئیات پژوهش های صورت گرفته حاکی از آن است که انتقال بیماری از طریق قطرک ها و سطوح آلوده می تواند بصورت فرد به فرد صورت گیرد.

علاوه بر این، محیط های تماسی نزدیک (محیط صمیمی) در مراکز عمومی ممکن است انتقال بیماری را از تعداد کم بیمار به بسیاری از افراد دیگر تسهیل کند (انتشار بسیار بالا،) به ویژه هنگامی که در عدم رعایت فاصله اجتماعی دستها شسته نشود و یا از ماسک استفاده نشود.

راه های انتقال؛ انتقال از طریق فومیت (سطوح) آلوده

ترشحات یا قطرک های تنفسی که توسط افراد آلوده دفع و منتشر می شود، می توانند سطوح و اشیا را آلوده کرده و باعث ایجاد فومیت (سطوح) آلوده شوند. ویروس کووید -19 زنده و/ یا RNA ردیابی شده توسط RT-PCR بسته به شرایط محیطی (از جمله دما و رطوبت) و نوع سطح به ویژه با غلظت های بالا در محیط های درمانی بیماران COVID-19 در بازه های زمانی مختلف از ساعتها تا روزها یافت می شود.

بنابراین ویروس ممکن است به صورت غیر مستقیم از طریق لمس سطوح در محیط های گذرا یا لمس اشیاء آلوده به ویروس از طریق یک شخص آلوده (مثلاً گوشی معاینه پزشک یا دماسنج) و به دنبال آن لمس دهان، بینی یا چشمها، انتقال یابد.

با وجود شواهد و مدارک پی در پی در مورد آلودگی سطوح به کووید- 19 و بقای ویروس در برخی از سطوح، هیچگونه گزارش خاصی وجود ندارد که مستقیماً انتقال از طریق سطوح آلوده را مطرح کرده باشد. افرادی که با سطوح بالقوه عفونی در تماس هستند اغلب با فرد بیمار نیز در تماس نزدیک هستند؛ بنابراین تشخیص بین انتقال عامل بیماری از طریق قطرک های تنفسی و یا سطوح آلوده دشوار است.

با این حال، سطوح آلوده بعنوان یکی از راه های انتقال کووید- 19 می تواند بیانگر آلودگی محیط پیرامون ناشی از تماس با افراد باشد و البته این واقعیت را بیان کند که ویروس کرونا و سایر ویروسهای تنفسی می توانند از این طریق انتقال یابند.

سایر روش های انتقال

RNA ویروس کووید- 19 همچنین در سایر نمونه های بیولوژیکی از جمله ادرار و مدفوع برخی از بیماران مشاهده شده است. برخی از مطالعات از شناسایی RNA ویروس کووید- 19 در پلاسما یا سرم خبر داده اند، و همچنین ویروس می تواند در سلول های خونی تکثیر شود. با این حال، نقش انتقال ویروس از طریق خون هنوز مشخص نیست.

در حال حاضر، هیچ مدرکی برای انتقال داخل رحمی کووید -19 از زنان باردار آلوده به جنین آنها وجود ندارد، اگرچه داده ها محدود هستند. WHO اخیراً چکیده علمی در مورد شیردهی و COVID-19 منتشر کرده است. انتقال کووید- 19 از مادر به جنین تاکنون مشاهده نشده است.

چه زمانی افراد آلوده به کووید -19 دیگران را آلوده می کنند؟

دانستن اینکه چه زمانی یک فرد آلوده می تواند کووید -19 را گسترش دهد، به اندازه چگونگی راه های انتقال و گسترش ویروس مهم است. WHO اخیراً گزارش علمی کوتاهی منتشر و به این موضوع پرداخته است که چه زمانی ممکن است شخص آلوده به ویروس بر اساس شدت بیماری خود، آن را گسترش دهد.

شواهد نشان می دهد که RNA ویروس کووید- 19 اندازه گیری شده توسط RT-PCR را می توان در افراد مبتلا با بیشترین بار ویروس، 1-3 روز قبل از شروع علائم آنها تشخیص داد، همچنین ویروس در محدوده روز شروع علائم نیز شناسایی شده و پس از آن با گذشت زمان کاهش تدریجی داشته است.

به نظر می رسد نتایج آزمایش RT-PCR به طور کلی برای افراد بدون علامت 1-2 هفته و برای بیماران مبتلا به بیماری خفیف تا متوسط، تا 3 هفته یا بیشتر مثبت است. در بیماران با درجه ابتلا شدید به 19-COVID این زمان می تواند بسیار طولانی تر باشد.

ویروس زنده در نمونه بیمار بدون علامت و در بیماران مبتلا به بیماری خفیف تا متوسط به مدت 8-9 روز پس از شروع علائم و در مدت زمان طولانی تر در بیماران به شدت بیمار، تشخیص داده شده است. افراد آلوده به کووید -19 بدون علائم بیماری نیز می توانند دیگران را آلوده کنند.

میزان گسترش و شیوع بیماری بدون علامت در جامعه ناشناخته است. نسبت افراد بیمار بدون علائم بالینی احتمالاً تحت تاثیر سن متفاوت است. به طوریکه به دلیل افزایش شیوع بیماری های زمینه ای در گروه های سنی بالاتر، خطر ابتلا به بیماری در این گروه سنی با درجه شدیدتری وجود دارد و در عین حال مطالعات نشان می دهند که کودکان نسبت به بزرگسالان از نظر بالینی علائم کمتری را نشان می دهند.

اقدامات پیشگیری از انتقال بیماری

درک چگونگی، زمان و موقعیت هایی که افراد آلوده شده، ویروس را انتقال می دهند برای ایجاد و اجرای روش های کنترل و شکستن زنجیره انتقال مهم است. شواهد و تجربیات موجود نشان می دهد که محدود کردن تماس نزدیک بین افراد آلوده و سایر افراد، پایه اصلی شکستن زنجیره انتقال ویروس عامل ایجاد COVID-19 است.

جلوگیری از انتقال را به بهترین وجه با شناسایی هرچه سریعتر موارد مشکوک، آزمایش و جدا کردن افراد عفونی می توان انجام داد. علاوه بر این، شناسایی افراد در تماس نزدیک با بیمار، بسیار حیاتی است تا بتوان با قرنطینه کردن آنها و همچنین شکستن زنجیره انتقال از روند روبه جلو شیوع بیماری جلوگیری کرد.

بنابراین دوران قرنطینه باید از آخرین تماس با فردی که به ویروس مبتلا شده به مدت 14 روز بطول بیانجامد. اگر این امکان وجود نداشته باشد که در یک مکان جداگانه قرنطینه انجام شود، نیاز است فرد به مدت 14 روز خود را در محل زندگی خویش قرنطینه کند.

برای پیشگیری از انتقال، WHO مجموعه ای کامل از اقدامات را توصیه می کند از جمله:

* شناسایی بیماران مشکوک در اسرع وقت، آزمایش و جداسازی کلیه موارد (افراد آلوده) در محل هایی با امکانات مناسب.

* شناسایی و قرنطینه کردن تمام افراد در تماس نزدیک با افراد بیمار. آزمایش کردن افراد با علائم پیشرونده بیماری. جداسازی آنها درصورت آلوده بودن.

* استفاده از ماسک های پارچه ای در موقعیت های خاص و به ویژه در مکان های عمومی که ازدحام وجود دارد و سایر اقدامات پیشگیری مانند حفظ فاصله اجتماعی امکان پذیر نیست.

* بکارگیری اقدامات احتیاطی مربوط به تماس و قطرک ها توسط کارکنان بهداشتی که از بیماران 19-COVID مشکوک و تأیید شده مراقبت می کنند.

* استفاده مداوم از ماسک پزشکی توسط کارکنان بهداشتی و درمانی شاغل در کلیه مناطق کلینیکی و در طی کلیه فعالیت های روزمره در کل شیفت کاری.

* در هر زمانی، بهداشت مکرر دست، حفظ فاصله اجتماعی از دیگران در صورت امکان و حفظ قوانین تنفسی رعایت شود.

* دوری از مکانهای شلوغ، مکان ها با ارتباط نزدیک و صمیمی و فضای محصور با تهویه ضعیف.

* برای محافظت از دیگران ماسک پارچه ای را در فضای بسته و پر ازدحام بپوشید و از تهویه مناسب محیطی در کلیه محیط های بسته و تمیز کردن مناسب و ضد عفونی محیط اطمینان حاصل کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اتفاق روز شماره 271

اهتمام جدی شهرداری پرند در حوزه فضای سبز

جلسه دهیار و اعضای شورای اسلامی مرتضی گرد

در جلسه رسمی شورای اسلامی صبح شهر آقای مهندس اکبر عصمتی با اکثریت آرا به عنوان شهردار جدید شهر صباشهر معرفی گردید .

در اقدامی جالب و قابل تقدیر دهیاری مرتضی گرد و اعضای شورای اسلامی اقدام به تهیه کلاه ایمنی به موتور سوران بدون کلاه ایمنی کردند در این اقدام جالب که مورد توجه شهروندان قرار گرفت بسیاری از شهروندان حضور داشتند

اتفاق روز شماره 270

فرماندار بهارستان و مدیریت شهری گلستان از پروژه‌های عمرانی عظیمی که با هدف ارتقای سطح زندگی شهروندان در این شهر در حال اجرا هستند، بازدید به عمل آوردند.

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی

سید محمد میر زمانی شهردار گلستان:از تلاش‌های بی‌وقفه کتابداران در ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه قدردانی نمود

اتفاق روز شماره 264

اعضای سومین دوره مجمع خیرین استان تهران انتخاب شدند

اعمال محدودیت برق در رباط کریم

دستگیری حاملان سلاح سرد در بهارستان

اتفاق روز شماره 263

اتفاق روز شماره 262

دستگاه قضائی با پیگیری حق مردم موجب امنیت روانی در جامعه می شود

اتفاق روز شماره 261

«معتمدیان» استاندار تهران شد

زباله سوزی در اتوبان ساوه چالش جدی بهارستان

اتفاق روز شماره 260

اتفاق روز شماره 259

خبرنگاران و اصحاب رسانه می توانند نقشی اساسی در جذب واقف جدید داشته باشند

مشکلات محیط زیستی رودخانه شادچای با ساماندهی حریم آن رفع می شود

ارتقای سرانه‌های عمومی از مهمترین اولویت مسئولان در بهارستان است

توجه به ظرفیت هنر و سینما وفاق حداکثری را در جامعه ایجاد می کند