علی اصغر بیات :
بیش از 3 میلیون بازنشسته در انتظار اجرای همسانسازی حقوق
دوشنبه 26 اسفند 1398 - 13:15:49
|
|
علی اصغر بیات گفت: در روزهای پایانی سال به سر می بریم و هنوز تکلیف مستمری بازنشستگان مشخص نشده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 63 درصد بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حداقل بگیر هستند. ادامه داد: حداقل حقوق و مستمری که هیچ تناسبی با تورم موجود جامعه و افزایش سرسام آور هزینههای زندگی ندارد. واقعیت تلخی که بسیاری از این افراد را حتی پایینتر از میزان خط فقر قرار داده به نحوی که برای تهیه اقلام ضروری زندگی و تأمین مایحتاج اولیه خود در رنج و مشقت هستند و وضعیتی اضطراری دارند.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی تاکید کرد: متأسفانه جمع کثیری از آحاد بازنشستگان و مستمری بگیران به واسطه کاهش قدرت خرید و ضعف معیشت و رفاه به جرگه اقشار آسیب پذیر جامعه میپیوندند و با عزت نفس سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند. صداهایی که اگر چه در کارزار حفظ و پاسداری از دستاوردهای نظام اسلامی رسا هستند و در تمامی صحنههای دفاع از انقلاب حاضر بودهاند سینه سپر کردهاند، اما در هیاهوی مناسبات و جریانهای سیاسی و جزئی و گروهی گم شدهاند و تنها در مقاطعی خاص و با اهدافی ویژه دیده و شنیده میشوند. بدیهی است این قشر نیازمند عزم جدی و عملی مسئولان کشورند تا با تحقق مطالبات قانونی و بر زمین مانده خود به جایگاهی که شایسته آن هستند، برسند.
به گفته بیات، بسیاری از این مطالبات و انتظارات به عنوان حق و با پشتوانه قوانین مصوب مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز از جمله دولت و مجلس شورای اسلامی مطرح هستند. حقوقی که اجرای آنها اگر چه سالهای سال است که بر زمین مانده اما از اهمیت آنها کاسته نمیشود.
وی به همسان سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: یکی از این موارد بسیار مهم قانون همسان سازی است. 3 میلیون و 300 هزار نفر از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی سالهاست که منتظر اجرای این قانون هستند. این حق مهم در کنار سایر حقوق و مطالبات بازنشستگان و مستمری بگیران از جمله ماده 96، 111 و قانون الزام برای داشتن حداقلهای زندگی و رضایتمندی آنها باید هرچه زودتر تعیین تکلیف و اجرایی شوند.
وی گفت: این محقق نمیشود مگر با تغییر نگاه و درکی واقع بینانه از شرایطی که بازنشستگان و مستمری بگیران در آن به سر میبرند.
بیات به مشکلات سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بازنشستگان و مستمری بگیران به عنوان صاحبان اصلی سازمان تأمین اجتماعی به خوبی بر شرایط نه چندان مطلوب این سازمان از حیث مشکلات گوناگونی که با آنها دست به گریبان و متأثر از سیاستها و شرایط کلان کشور است، واقفند.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی اظهارداشت: تغییر ترکیب ساختار بیمه شدگان اجباری، بدهیهای سهم دولت، افزایش هزینههای تأمین اعتبار نشده ناشی از تعهدات بیمه شدگان حمایتی، شکاف نقدینگی و … مسائلی است که سازمان تأمین اجتماعی از آنها رنج میبرد. اما احقاق حقوق کسانی که بهترین ایام زندگی خود را صرف بالندگی این سازمان کردهاند و توقع دارند در زمان بازنشستگی دغدغهای نداشته باشند، انتظار به حقی است.
وی همچنین به بند «ب» ماده 12 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: در این بند مقرر شده سازمان تأمین اجتماعی موظف است مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون برنامه، حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را متناسب سازی کند. اما سازمان تأمین اجتماعی اجرای این قانون را منوط به تأمین اعتبار و پرداخت بدهیهای دولت دانستهاست.
وی افرود: سوال اینجاست که چرا باید بازنشستگان و مستمری بگیران در این میان سرگردان و متضرر باشند؟ کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور با تمام توان و ظرفیت کارشناسی خود و با همکاری حوزههای ذیربط سازمان و تشکیل جلسات تخصصی نسبت به پیگیری مراحل اجرایی قانون همسان سازی در سال 1398 اقدام و جلسات و پیگیریهای بسیاری را از طرف کمیسیون اجتماعی مجلس انجام داده است.
بیات گفت: با پیگیریهای به عمل آمده مقرر شد 30 درصد از 50 هزار میلیارد تومانی که قرار است دولت بابت طلب خود به تأمین اجتماعی در سال 1399 بپردازد برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد. اما همه این موارد در حد وعده است و نیازمند عزم جدی مسئولان خواهد بود.
به گفته وی، بی تردید قانون همسان سازی را به عنوان یک حق مسلم که معتقدیم حتی بر ماده 96 و افزایش سالیانه حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران ارجحیت دارد، مجدانه پیگیری خواهیم کرد و از همه ابزارهای قانونی و ظرفیتهای موجود به ویژه مجلس شورای اسلامی که وظیفه صیانت و احقاق حقوق موکلین خود در زمینه اجرای قوانین مصوب را دارد، استفاده خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه نقدی هم داریم به نمایندگان مجلس که در کنار وضع و تصویب قوانین مربوط، باید دغدغه مند پیگیری اجرای آنها هم باشند. گفت: مگر چقدر باید از زمان تصویب قانونی بگذرد تا به بهانههای مختلف اجرای آن را به تعویق بیندازند؟ تاریخ مصرف بسیاری از وعدههای برخی مسئولان به سرآمده و شرایط روز به روز بغرنجتر میشود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی گفت: کدام یک از آقایان میتوانند با این مقدار از حقوق و مستمری که 63 درصد از بازنشستگان تأمین اجتماعی دریافت میکنند، روزگار بگذرانند؟ روا نیست پس از عمری کار و تلاش شرافتمندانه در سنگرهای تولیدی کشور اسیر وعدههای رنگارنگ باشیم و هم دلواپس سو مدیریت حفظ و صیانت از ذخایر سازمان تأمین اجتماعی از مقاصد سودجویانه و باندی و گروهی باشیم و هم نگران وضعیت معیشت و کوچکتر شدن سفره بازنشستگان و مستمری بگیران.
وی با اشاره به نامهای که مجدداً به شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نوشته شده است و تمامی موارد بالا در آن ذکر شده است گفت: در این نامه درخواست شده که ایشان که همواره پشتیبان بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی بودهاید، زمینه اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان را هرچه زودتر فراهم آوردند.
وی افزود: البته کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور نیز همچون گذشته با استفاده از ظرفیتهای موجود به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره جدید استفاده خواهند کرد و در صورت نیاز از همه ابزارهای قانونی در این راستا بهره خواهند برد.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/8023/بیش-از-3-میلیون-بازنشسته-در-انتظار-اجرای-همسانسازی-حقوق
|