به گزارش خبرنگار مهر، بخش انرژی در حال حاضر از اساسیترین حوزههای اقتصادی کشورها به شمار میرود. البته این بخش منبع اصلی انتشار گازهای گلخانهای نیز هست. نقش حوزه انرژی در تولید گازهای گلخانه ای بعد از انقلاب صنعتی بیشتر هم شد. بررسیها نشان میدهد که بیش از 52 درصد اثر گلخانهای موجود در جو زمین متعلق به دوران بعد از انقلاب صنعتی یعنی 150 سال اخیر است.
بخش برق در این میان به دلیل مصرف بیشتر سوخت های فسیلی، سهم بیشتری در تولید گازهای گلخانه ای دارد. در حال حاضر بیش از 20 درصد گازهای گلخانه آلمان توسط زغالسنگ که برای تأمین برق استخراج میشود، انتشار مییابد. همچنین چین و آمریکا نیز بهعنوان کشورهای اصلی مصرفکننده زغالسنگ، عمده مصرف زغال سنگ شان برای تولید برق است.
آسیبپذیری جدی بخش نیروگاهی از کاهش انتشار گازهای گلخانهای
ساعد سرمدی، کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گزارش سوم تغییر اقلیم سازمان محیطزیست، گفت: با اجرای تعهدات پیش بینی شده برای کشور در موافقتنامه پاریس، تولید گازهای گلخانه ای در بخشهای نفت و گاز 15 درصد و بخش تولید و انتقال برق 5.84 درصد باید کاهش یابد.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد در صورت کاهش تولید گازهای گلخانه ای به میزان 5.84 درصد در صنعت برق، تولید برق در کشور آسیب بسیار جدی خواهد دید، چرا که بیش از 30 درصد دیاکسید کربن که مطابق مبانی علمی توافق پاریس از اصلیترین گازهای گلخانهای به شمار میرود در بخش نیروگاهی تولید میشود.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/797/صنعت-برق-هم-از-توافق-پاریس-در-امان-نمیماند