رضا مهدوی کارشناس، پژوهشگر، مدرس و نوازنده موسیقی ایرانی که طی سالها قبل بهعنوان مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری و در سالهای اخیر در مقام ناشر، کارشناس و مدرس موسیقی به فعالیت مشغول بوده است درباره دستاوردهای موسیقی ایران در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی بیان کرد: در همین ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که ما نباید از کلیت موسیقی ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بهطور کامل بگذریم زیرا در دوران پیش از انقلاب اسلامی هنرمندان بزرگی چون جلیل شهناز، فرامرز پایور، پرویز یاحقی و بسیاری دیگر حضور داشتند که انصافا خدمات ارزندهای را برای گسترش و تعمیم موسیقی ارزشمند ایرانی انجام دادند. بهعبارتی حضور این عزیزان بود که باعث شد در همان دوران گروهها و فعالیتهای بسیار بزرگی در عرصه موسیقی ایرانی انجام پذیرد که نباید از این خدمات به راحتی عبور کرد. کما اینکه در همان مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، هنرمندانی تبلور پیدا کردند که بعدها در قالب مجموعههایی چون «چاوش» در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی سردمدار موسیقی انقلاب شدند.
وی ادامه داد: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود که به موسیقی نگاه جدیتری شد و ما شاهد بودیم که پس از چندی در حوزههای گوناگون، گروههای مختلفی عرضاندام کردند. این در حالی است که ما در بخشهای تخصصی نیز شاهد ارتقا تولیدات موسیقایی بودیم، به طوری که روند تولید و انتشار آلبوم به شکلی هدایت شد که هم اکنون حتی روزی 5 آلبوم موسیقی به صورت همزمان در بازار منتشر میشود.
مهدوی افزود: شما اگر به آمار اجراهای صحنهای نیز نگاهی بیندازید خواهید دید که ما در این زمینه هر سال شاهد روند صعودی در تمامی ابعاد بودهایم که در جایگاه خود میتواند مورد توجه قرار گیرد. اگر چه در همین فضا موضوع نشان ندادن ساز در تلویزیون همچنان بهعنوان یکی از بزرگترین چالشها پیش روی مخاطبان قرار دارد، زیرا اگر در این زمینه مشکل فقهی وجود داشته باشد در صدای ساز است نه سیمای آن که برخی از هنرمندان نسبت به آن واکنش نشان دادهاند و لازم است در همین چهل سالگی انقلاب فکری برای حل این معضل داشته باشیم.
متاسفانه از دهه 70 که موسیقی پاپ شکل پررنگتری در فعالیتهای موسیقایی کشورمان گرفت به مرور لطمات زیادی را به جریان کلی موسیقی وارد کرد که حتی در مقاطعی شرایط را بدتر از دوران پیروزی انقلاب کردمدیر اسبق مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه پژوهش و تولید آثار تالیفی نیز پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشتهایم که اگر بخواهیم به این موضوع از زاویه کمی و کیفی بپردازیم قطعا شاهد اتفاقات خوبی در این چارچوب بودهایم. کما اینکه تعداد نشریات و کتابهای مختلف موسیقی که با همت هنرمندان و پژوهشگران جوان این عرصه تدوین و منتشر شده گواه مناسبی برای اثبات این ماجراست
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/793/کامیابیها-و-ناکامیهای-40-ساله-موسیقی-رشد-بیرویه-«پاپ»-ضربه-زد