سهم 25 درصدی دانشگاه های علوم پزشکی از فروش محصولات دانش بنیان
سه شنبه 25 دي 1397 - 10:42:55

دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که در وزارت بهداشت برگزار شد دستاوردهای علمی و فناوری کشور بعد از انقلاب اسلامی را تشریح کرد.
وی افزود: قبل از انقلاب یعنی در سال 1978 وضع ایران از نظر تولید علم از ترکیه هم بالاتر بوده است و بعد از انقلاب از همان اوایل رشد ما شتاب گرفت.
به گفته ملک زاده دانشگاه های تهران و شیراز در اوایل انقلاب توانستند محصولات علمی خود را ارائه کنند تا تولیدات علمی کشور بالا برود.
پیشتازی ایران در تولید علم در میان کشورهای اسلامی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ما در تولید علم رتبه اول در منطقه را داریم گفت: با تولید 22 درصد علم، ایران از کشورهای اسلامی در سال 2017 جلو است و در شش ماه اول 2018 اختلاف بیشتری پیدا کرده ایم.
ملک زاده با اشاره به اینکه جمع تولیدات علمی ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و امسال در مقایسه با کشور ترکیه گفت: تولیدات علمی ایران در سال 2000 برابر با 165 و در سال 2018 به 51 هزار و 100 رسیده است؛ تولیدات علمی کشور ترکیه در سال 2000  برابر با 1500 و در سال 2018 به 46 هزار و 700 رسیده است.
وی با بیان اینکه ایران در سال 2016 تعداد مقالاتی برابر با 51 هزار و 899 مقاله داشته است، گفت: کشور ترکیه در سال 2016، 45 هزار و 746 مقاله داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: پیش از انقلاب اسلامی در کل کشور تنها 5 هزار و 890 متخصص وجود داشت؛ در حال حاضر بر اساس آمار نظام پزشکی 78 هزار نفر پزشک عمومی، 36 هزار نفر پزشک متخصص و فوق تخصص 24 هزار نفر دندانپزشک عمومی، 2 هزار نفر دندانپزشک متخصص، 19 هزار نفر دکتری داروساز، یک هزار و 200 نفر دکتری علوم آزمایشگاهی، 35 هزار نفر ماما، 15 هزار نفر گروه های پروانه دار داریم.
وی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی از نظر مجلات گفت: پیش از انقلاب اسلامی کشور واجد فقط 13 عنوان مجله علمی پزشکی بود اما اکنون 412 عنوان مجله علمی پژوهشی در حوزه پزشکی وجود دارد که 210 مجله از آنها در بانک های اطلاعاتی معتبر نمایه می شوند.
انتشار بیش از 12 هزار عنوان کتاب توسط دانشگاه ها و ناشران خصوصی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: پیش از انقلاب اسلامی فقط 182 عنوان کتاب آکادمیک پزشکی در کشور ترجمه یا منتشر شده بود اما در حال حاضر  بیش از 12 هزار عنوان کتاب توسط دانشگاه ها یا ناشران خصوصی منتشر شده است.
ملک زاده در خصوص مراکز تحقیقاتی کشور گفت: پیش از انقلاب اسلامی تعداد مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور به تعداد انگشتان یک دست نمی رسید اما اکنون بیش از 800 مرکز تحقیقاتی دانشگاهی و خصوصی پزشکی در کشور وجود دارند و فعال هستند.
وجود بیش از 800 مرکز تحقیقاتی دانشگاهی و خصوصی پزشکی در کشور
وی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی از دیدگاه منابع علمی گفت: پیش از انقلاب اسلامی تنها یک کتابخانه علوم پزشکی به شبکه علمی و آن هم کتابخانه ملی پزشکی آمریکا متصل بود و دسترسی محدود به منابع علمی داشت اما اکنون بیش از 70 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور بیش از 12 هزار مجله، 5 هزار عنوان کتاب و ده ها بانک اطلاعاتی علمی دسترسی مستقیم دارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص دستاوردهای بهداشتی در بعد از انقلاب گفت: راه اندازی و استقرار نظام خدمات بهداشتی از طریق خانه ها و شبکه های بهداشت در کشور، بهبود تمامی شاخص های بهداشتی، افزایش امید به زندگی از 57 به 77 سال، کاهش مرگ و میر بیماری های واگیر و تامین نیازهای درمانی در داخل و گسترش توریسم درمانی در ایران از جمله دستاوردهای بهداشتی کشور طی 40 سال اخیر بوده است.
وی با اشاره به دستاوردهای درمانی کشور گفت: افزایش قابل ملاحظه تخت های بیمارستانی، ریشه کنی فلج اطفال و مالاریا، افزایش تعداد پزشکان از جمله دستاوردهای درمانی طی 40 سال اخیر بوده است.
بیش از سه هزار و 300 پروانه ثبت شده اختراع در دنیا از مقالات علوم پزشکی ایرانی
ملک زاده در خصوص ثبت اختراع در کشور و پیشرفت آن گفت: پیش از انقلاب اسلامی تعداد پروانه ثبت شده اختراع بین المللی کشور به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسید اما اکنون در بیش از سه هزار و 300 پروانه ثبت شده اختراع در دنیا از مقالات منتشرشده دانشگاه های علوم پزشکی کشور و وزارت بهداشت استفاده شده است.
وی افزود: قرار گرفتن در بین پنج کشور برتر دنیا در سلول بنیادی، دومین کشور دنیا در پیوند مغز استخوان، پیشرفته ترین کشور جهان در پیوند اعضا کلیه، قرنیه و کبد، قرار گرفتن در بین 10  کشور برتر در حوزه نانو، قرار گرفتن در بین 10 کشور برتر در زیست فناوری و قرار گرفتن بین پنج کشور برتر دنیا در موضوع درمان ناباروری از جمله دستاوردهای علمی کشور چهار دهه اخیر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب اسلامی 30 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شد اما اکنون به بیش از 95 درصد رسیده است. همچنین داروهای زنریک ایران با کیفیت عالی و ارزان ترین قیمت در جهان عرضه می شود.
وی خاطرنشان کرد: تولید دستگاه شتاب دهنده خطی، تولید کیت های آزمایشگاهی، تولید دستگاه دیالیز، تولید و صادرات مانیتور و دستگاه های قلبی، تولید انواع تجهیزات مصرفی و غیرمصرفی از جمله دستاوردهای فناوری کشور محسوب می شود.


http://etefagheroozonline.ir/fa/News/492/سهم-25-درصدی-دانشگاه-های-علوم-پزشکی-از-فروش-محصولات-دانش-بنیان
بستن   چاپ