مدیریت جهادی پیشرفت کشور را با کمترین هزینه شتابان میکند
پنجشنبه 10 مرداد 1398 - 17:08:22
|
|
محسن رضایی در اولین نشست هماندیشی و آشنایی با راهبردها، رویکردها، اولویتها و سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه مباحثی در خصوص مدیریت جهادی با نگاهی به تجارب دفاع مقدس پرداخت.
رضایی با بیان اینکه رویکردهای خوبی در دوره جدید مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است، گفت: یکی از مصادیق مدیریت جهادی عملیاتی سازی امور است. یعنی عینیت بخشی به امور به جای بایگانی کردن آنها. لذا برگزاری چنین نشست هایی می تواند از مصادیق مدیریت جهادی باشد.
وی با بیان اینکه یکی از فجایعی که در صد سال اخیر در ایران اتفاق افتاده گسستن یکپارچگی و پیوندهای عاطفی و اجتماعی فرزندان ملت ایران در مدارس و دانشگاه کشور بوده است، گفت: افراد به صورت فردی و انفرادی و اتمی وارد مدرسه و دانشگاه می شوند و به صورت فردی و جدا شده از یکدیگر از آن خارج می شوند، لذا این سیستم از هر گونه پیوند جلوگیری میکند که این موضوع ضد اخلاق اسلامی است.
رضایی اظهار داشت: فردیت سازی بدترین شیوه تربیتی بوده که از قبل و از غرب وارد ایران شده است. اسلام قبل از اینکه سیاسی باشد، یک دین اجتماعی است چرا که اولین پایه اسلام خانواده و برادری است و به امر پیوند بسیار اهمیت میدهد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مدیریت جهادی از حدیث شریف «کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ» آغاز می شود. یعنی مدیران جهادی هم به زیردستان خود فرمان می دهند و هم از آنها فرمان می گیرند. البته ابتدا و انتهای این فرآیند خود مدیر است، در واقع مدیریت یک فرآیند است که مجموعه مراحل یکپارچه ای را در خود جای دارد. مدیر کانون این بهم پیوستگی است.
رضایی در ادامه با بیان اینکه مدیریت جهادی یک علم و سبک است، گفت: مدیریت جهادی یکی از مهمترین دستاوردهای نرم افزاری انقلاب اسلامی است. این مدیریت در انقلاب متولد شد، اما در دفاع مقدس پرورش پیدا کرد و تبدیل به یک درخت تناور گردید و امروز از طریق مستندسازی در حال تبیین است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سرآغاز مدیریت جهادی از معارف اسلامی بوده است، گفت: ظهور این مدیریت از معرفت و بینش اسلامی بوده است اما در یک صحنه جهادی شکل گرفت.
رضایی با ارائه توضیحاتی در خصوص مدیریت و سبک های آن گفت: مدیریت در هر سبکی یک فرآیند سه جانبه بین مدیر، سازمان و محیط است و نشان می دهد سازمان پیشرفت یا پسرفت داشته است. مدیریت جهادی برخلاف سایر مدیریتها که امور از بیرون آغاز می شود، از خود افراد شروع خواهد شد. یعنی مدیر در فرآیند مدیریت امور را از خود آغاز کرده و سازمان و محیط را در این فرآیند به کار می گیرد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی دو نوع محیط دانشجویی و بیرونی وجود دارد، گفت: مدیر جهادی در دانشگاه آزاد اسلامی متأثر از هر دو محیط است و باید توجه لازم را در این زمینه به کار گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سازمان مجموعه ای از مؤلفه های ساختار، روابط و فرهنگ است، گفت: سازمان نیز روی مدیریت بسیار مؤثر است. البته نوع ارتباط مدیریت جهادی در برخورد با محیط، سازمان و نوع مدیریت با انواع دیگر مدیریت بسیار متفاوت است.
رضایی در ادامه با اشاره به دستاوردها و ضرورت های اجرای مدیریت جهادی در کشور، گفت: اگر مدیریت جهادی به صورت فراگیر و گسترده در بخش های آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، کشاورزی و ... ورود پیدا کند، پیشرفت ایران را شتابان میکند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اولین نهاد غیرنظامی و دفاعی بود که به مدیریت جهادی توجه کرد ولی نتوانست آن را پیاده سازی کند و تنها در بعد گستردگی کمی آن را به کار گرفت و در سازمان خود پیاده کند.
رضایی تأکید کرد: مدیریت جهادی به صورت شتابان و با کمترین هزینه میتواند پیشرفت کشور را تسریع بخشد و این امر ضرورت اجرای این سبک از مدیریت بر کشور را نشان می دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت جهادی دارای 5 هدف مهم است، گفت: پیشرفت مادی، کادرسازی، فرهنگ سازی، توسعه کمی و کیفی و تولید دانایی این اهداف را تشکیل می دهد.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، به تجارب مدیران جهادی در سالهای دفاع مقدس و تبیین مدیریت جهادی پرداخت و گفت: صحنه اقتدار ایران در جنگ در هشت سال دفاع مقدس با مدیریت افراد جوان، رسیدن به تکنولوژی پیشرفته در کشور، تبدیل جوانان به مدیران راهبردی در دفاع مقدس و ... تنها گوشه ای از نتایج مدیریت جهادی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با مدیریت جدید در دانشگاه آزاد اسلامی مدیریت جهادی کاملاً در این مجموعه پیاده شود و ما نیز برای هر نوع کمکی اعلام آمادگی می کنیم.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/4621/مدیریت-جهادی-پیشرفت-کشور-را-با-کمترین-هزینه-شتابان-میکند
|