عبور ایران از مرز اهدای خون داوطلبانه
جمعه 24 خرداد 1398 - 16:55:51
در ماه می سال 2005 وزرای بهداشت کشورهای جهان در پنجاه و هشتمین مجمع بهداشت جهانی بیانیه مشترکی را در زمینه تعهد و حمایت از اهدای خون داوطلبانه به امضا رساندند و طی قطعنامه‌ای روز 24 خرداد (14 ژوئن) به نام روز جهانی اهداکنندگان خون به عنوان رویداد سالانه نام‌گذاری شد. در این قطعنامه کشورهای عضو ملزم به اجرای برنامه‌های سازماندهی شده، ملی و هماهنگ با برنامه‌های نظارتی شده‌اند و دولت‌ها برای تأمین و گسترش خدمات انتقال خون با کیفیت بالا باید سازمان‌های مربوط را از نظر اختیارات و بودجه حمایت کنند تا بتوانند خون مناسب را برای پاسخگویی به نیازهای بیماران جمع آوری کنند.

هم اکنون طبق اعلامیه ملبورن دستیابی به تمام منابع خون از طریق اهدا کنندگان داوطلبانه بدون چشمداشت مادی برای همه کشورها تا سال 2020 برنامه ریزی و پیش بینی شده است.

تضمین دسترسی به خون و محصولات خونی سالم، کافی و با کیفیت به عنوان یک بخش اساسی در پوشش همگانی سلامت و عضو کلیدی از سیستم‌های سلامت مؤثر است که سازمان جهانی بهداشت و سازمان بین المللی انتقال خون برآن تاکید دارند.

انتقال خون، سالیانه جان میلیون‌ها نفر را نجات می‌دهد. خون و محصولات خونی در مدیریت صحیح مادرانی که از خونریزی مرتبط با بارداری یا زایمان رنج می‌برند، کودکانی که به کم خونی شدید به دلیل مالاریا و یا سوءتغذیه مبتلا هستند، بیمارانی که دارای اختلالات خونی و مغز استخوان، اختلالات ارثی هموگلوبین و نقص سیستم ایمنی، قربانیان تروما، موارد اورژانسی، بحران‌ها، تصادفات و همچنین بیمارانی که تحت درمان‌های پیشرفته جراحی و پزشکی هستند، نقش اساسی را بر عهده دارد.

کمپین امسال نیز بر موضوع اهدا خون و دسترسی جهانی به تزریق خون سالم به عنوان بخشی از دستیابی به پوشش همگانی بهداشت تاکید دارد. شعار «خون سالم برای همگان» برای بالا بردن آگاهی از نیاز به خون سالم و نقش حیاتی اهدای خون داوطلبانه طراحی شده و تبدیل شدن مردم به اهدا کننده مستمر تشویق ایشان از اولویت‌های اطلاع رسانی در سال جاری است.

امروزه یکی از مهم‌ترین نیازهای مراکز بهداشتی و درمانی جهان و بسیاری از سانحه دیدگان، مادران در آستانه زایمان، نوزادان نارس مبتلا به زردی، بیماران خاص، خون و فرآورده‌های خونی سالم است. در کشورهای در حال توسعه مرگ حین زایمان سومین علت منجر به مرگ در زنان 15 تا 44 ساله است که 27.1 درصد موارد مرگ ناشی از خونریزی حین زایمان است. روزانه بیش از 800 زن در اثر عوارض ناشی از حاملگی جان خود را از دست می‌دهند که از این میزان 99 درصد مربوط به کشورهای در حال توسعه است.

http://etefagheroozonline.ir/fa/News/4087/عبور-ایران-از-مرز-اهدای-خون-داوطلبانه
بستن   چاپ