وی با بیان اینکه هزینه سفر به سلیمانیه به عهده میزبان بوده و در برخی رسانهها مسائل را وارونه جلو دادند گفت: برخی مسائل به حدی پیش پا افتاده است که لزومی به توضیح درباره آن نیست.
مرادنیا گفت: همگان باید واقف باشند که اقتصاد و تجارت بر اساس ارتباط شکل میگیرد و ما باید با گسترش ارتباطاتمان توانمندیهای خود را به دیگران معرفی کنیم.
وی با اعلام اینکه سفر به سلیمانیه به همراه هیاتی متشکل از مدیران اجرایی، بخش خصوصی و دو تن از معاونین انجام شد گفت: شش کمیته کاری مشترک در بخشهای توسعه مرزها، کشاورزی، زیرساختها، سرمایهگذاری و مباحث ورزشی و فرهنگی تشکیل و جمع بندی این گروههای کاری منتج به امضای تفاهمنامه مابین طرفین شد.
استاندار کردستان بە بازدید از برخی طرحهای صنعتی در جریان سفر به سلیمانیه نیز اشاره کرد و ادامه داد: ما در مرزهای خود دارای مشکلاتی هستیم که قرار شد این مشکلات جمعبندی و در راستای رفع آن اقدام کنیم.
بهمن مرادنیا همچنین توسعه بازارچههای مرزی را نیز از نظر دور نداشت و گفت: بازگشایی مرز سیف سقز خواسته مردم است و از دو طرف محدودیتهایی در این رابطه وجود داشت و قرار بر این شده است استاندار سلیمانیه با دولت مرکزی رایزنیهای لازم را انجام دهد و امیدواریم تا یکماه آینده بازارچه سیف سقز و بازگشایی آن نهایی و اجرایی شود.
وی افزود: در خصوص مرز سیرانبند بانه نیز وزیر کشور عراق قول مساعدت و همکاری داده و ما نیز برای نهایی شدن و رسمیت مرز سیرانبند با تهران رایزنی کنیم.
مرادنیا اظهار داشت: در خصوص مرز باشماق هم مشکلاتی وجود دارد و طرف عراقی از مرز تا سلیمانیه را چهار خطه تعریف کرده و در ایران نیز با اتمام جاده سنندج به مریوان بخش زیادی از مشکلات حل و مسیر سنندج تا سلیمانیه به 2/5 ساعت کاهش خواهد یافت.
وی تحکیم روابط دو استان کردستان و سلیمانیه را یکی از اهداف سفر به سلیمانیه عنوان کرد و افزود: ما در این سفر دیدارهایی نیز با برخی از سرمایه گذاران داشتیم و عموماً سرمایهگذاران علاقهمند و مشتاق به حضور در کردستان هستند ولی دارای موانع و مشکلاتی هستند که باید آنها را رفع کنیم.
مرادنیا اضافه کرد: برخی سرمایهگذاران برای پیشبرد کارهای خود گیر اداری دارند که در این خصوص معاون اقتصادی ماموریت یافته که موانع پنجره واحد سرمایهگذاری را بر طرف و در این زمینه تسهیلگری کند.
وی همچنین گسترش روابط فرهنگی، حل مشکل ویزا و اقامت کارگران کردستانی در سلیمانیه و ارتباطات علمی و دانشگاهی را از دیگر مباحث مطرح شده عنوان کرد و گفت: طبق آمارها 20 هزار نفر در کردستان عراق مشغول بکار هستند که در زمینه ویزا و اقامت مشکل دارند و قرار شده اقداماتی انجام شود که بدون محدودیت بتوانند به فعالیت خود در اقلیم کردستان و استان سلیمانیه ادامه دهند.
مقام عالی دولت در کردستان همچنین به توافق برای ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک در شهرهای مرزی نیز گریزی زد و گفت: ایجاد این شهرکها میتواند تاثیر بسزایی در کاهش بیکاری وایجاد امنیت داشته باشد.