به گزارش اتفاق روز آنلاین، تاثیر فضای سبز در ارتقای کیفیت فضاهای شهری، بهبود جنبه های زیست محیطی و زندگی شهری و افزایش سلامت و بهداشت شهری بسیار حائز اهمیت است و این موضوع مهم در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه مسئولین امر در همه شهرها قرار گرفته است.
مهم ترین اثرات فضای سبز در شهرها را می توان کاهش آلودگی هوا، کاهش آلودگی صوتی، تعدیل دما، افزایش رطوبت نسبی، تلطیف هوا و جذب گرد و غبار برشمرد.
فضای سبز باید ازنظر کمی و کیفی متناسب با حجم فیزیکی شهر، ساختمانها، با توجه به شرایط خیابانها و جادهها و نیازهای جامعه ازلحاظ روانی، گذران اوقات فراقت و نیازهای بهداشتی، اکولوژیکی شهر ساخته شود تا بتواند بهعنوان فضای سبز فعال، بازدهی زیستمحیطی مستمری داشته باشد.
شهرستان رباط کریم با سه شهر رباط کریم، پرند و نصیرشهر در سال های اخیر با مهاجرت زیادی به دلایل مختلف روبرو بوده مخصوصا در شهر پرند؛ نرخ رشد جمعیت این شهرستان 5.8درصد است و تا به امروز نزدیک به 600 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است، این نرخ افزایش جمعیت، کمبودهای زیادی را نمایان می کند که از جمله آن کمبود سرانه فضای سبز شهری است.
مردم رباط کریم چقدر از فضای سبز شهری بهره مند هستند؟
حمیدرضا اله یاری در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه فضای سبز در کهن شهر رباط کریم در دستورجدی کار قرار دارد و با اقداماتی که در طول 8 ماه اخیر در توسعه فضای سبز صورت گرفته می توان سرانه فضای سبز این کهن شهر برای هر شهروند را 21 متر دانست.
وی افزود: انجام به موقع عملیاتی نظیر پرداختن به بحث فضای سبز شهری از جمله آبیاری و هرس درختان ، حذف علفهای هرز از جمله اقداماتی است که در حفظ و نگهداری فضاهای سبز اهمیت دارد.
شهردار رباط کریم در ادامه بیان کرد: به همراه احداث پروژههای عمرانی در حوزه فضای سبز، طی یک سال اخیر اقدامات گستردهای برای کاشت انواع گونههای گیاهی سازگار با شهر و توسعه فضای سبز در بلوارها، میادین، بوستانها و محلهها به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه در طول ماههای اخیر، موفق شدیم 7 هزار متر مربع فضای سبز در بوستان ترافیک ایجاد کنیم، تصریح کرد: توسعه فضای سبز در پارک سفیدار 3300 متر مربع رسیده است و افزون بر بلوار دانشجو که 6 هزار متر مربع فضای سبز محسوب می شود در بلوار امامزاده محمد تقی نیز 1200 متر مربع اقدام به توسعه فضای سبز کردیم. فضاهایی که با خاک ریزی اصولی تا 70 سانتیمتر برای کاشت درختان و درختچه های این بلوارها انجام شده است.
اله یاری با اشاره به اینکه توسعه فضای سبز بوستان ملل و انرژی نیز دردستور کار شهرداری است، اظهار داشت: تلاش و کوشش ما براین است تا به زودی گلخانه اصغرآباد را به پایانه گل و گیاه در جنوب غربی استان تهران تبدیل کنیم که کمک اقتصادی شایانی به این منطقه می کند.
شهردار رباط کریم خاطر نشان کرد:با ایجاد بوستان ها در داخل و حاشیه شهر و تامین فضاهای فراغتی سعی کردیم محلی برای تفریح شهروندان و گذران اوقات فراغت خانواده ها مخصوصا در آخر هفته و بازی و سرگرمی برای کودکان ایجاد کنیم تا علاوه بر تاثیرات زیست محیطی برای شهر، تاثیرات روحی و بهداشت روان شهرندان را نیز فراهم سازیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه سرانه فضای سبز در رباط کریم بالاتر از میانگین کشوری است اضافه کرد: ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و افزایش سرانههای شهری به ویژه در حوزههای فضای سبز، خدماتی، تفریحی، رفاهی و ورزشی از اولویتهای مهم مدیریت شهری است.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/20092/کاهش-آلودگی-هوا-با-افزایش-سرانه-فضای-سبز-در-رباط-کریم