به گزارش پایگاه خبری اتفاق روز؛ نمکهای نیتریت نوعی افزودنی هستند که به طور گسترده در گوشتهای پخته شدۀ مورد استفاده در تهیه انواع سوسیسها و ژامبونها و بیکن استفاده میشود تا ماندگاری این گوشتهای فرآوری شده را افزایش دهد.
پیش از این در سال 2015 میلادی نیز گزارشی از سوی سازمان جهانی بهداشت منتشر شده بود که گوشتهای فرآوری شده را سرطانزا میدانست و تایید میکرد که افزودن ترکیبات نیترات یا نیتریت به این گوشتها یا دودی کردن آنها، ممکن است باعث تشکیل مواد شیمیایی بالقوه سرطانزا در بافت گوشت شود.
یافتههای این تحقیق، وجود ارتباط بین ابتلا به سرطان روده و قرار گرفتن در معرض نمکهای نیتریت یا نیتراتها، چه از طریق مصرف گوشت فرآوریشده و چه آب آشامیدنی شامل این مواد را تایید و اعلام کرد که «هر چه میزان قرار گرفتن در معرض این ترکیبات بیشتر باشد، خطر ابتلای شمار بیشتری از جمعیت به سرطان کولورکتال بیشتر است.
به همین دلیل آژانس ملی امنیت سلامت فرانسه به مصرفکنندگان توصیه میکند که مصرف انواع محصولات سوسیس و کالباس را به 150 گرم در هفته محدود کنند و رژیم غذایی متنوع و متعادلی را که شامل مصرف روزانۀ دستکم 5 نوع میوه و سبزی میشود، در پیش بگیرند.
در حال حاضر 90 درصد از انواع گوشتهای فرآوریشده در فرانسه حاوی ترکیباتی از نیتریتها هستند و برخی از بزرگترین شرکتهای فعال در این کشور آزمایشها برای تولید محصولات بدون نیتریت را آغاز کردهاند.
اما حدود 300 شرکت کوچک و متوسط دیگر که در این بخش فعالند، میگویند تولید محصولات غذایی فرآوری شده بدون استفاده از نیتریتها یک مشکل جدی است زیرا بدون استفاده از این نگهدارندهها، عمر مفید مواد غذایی کاهش و در مقابل خطر انواع عفونت باکتریایی افزایش مییابد.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/19521/مصرف-سوسیس-و-کالباس-خطر-ابتلا-به-سرطان-روده-را-افزایش-می-دهد