حضور ترکیه در آفریقا، اهداف و چشم‌انداز
دوشنبه 29 شهريور 1400 - 23:03:31
روزنامه آفریقایی فرانسوی زبان «لو نوول آفریک - Le nouvel afrik»  نوشت، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از طریق نمایندگی‌های مختلف دیپلماتیک خود حضور در قاره آفریقا را  افزایش می‌دهد. این ثابت می‌کند که ترکیه مصمم به توسعه دامنه فعالیت‌های خود در این قاره است.

به نظر می رسد که اردوغان به طور قطعی به آفریقا، جایی که کشورش بویژه در روزهای اخیر تلاش هایش را در آن افزایش داده، قدم گذاشته است.

این روزنامه آفریقایی نوشت: روز پنجشنبه، شمال شرقی نیجریه هدف حمله خونین منتسب به بوکوحرام قرار گرفت که منجر به مرگ 12 نظامی شد و وزارت خارجه ترکیه این حمله را بلافاصله به شدت محکوم کرد.

سفیر ترکیه در سودان هم در یک سمینار مجازی با موضوع «همکاری در زمینه کمک‌های بشردوستانه و توسعه در آفریقا» تاکید کرد که بزرگترین راهبرد آنکارا کمک‌رسانی از منظر بشردوستانه و بدون هیچ گونه تبعیض میان مردم‌ است. ترکیه می‌تواند سیاست خود را در قبال آفریقا به صورت مسالمت آمیز اجرا کند.

او گفت: ترکیه موقعیت ویژه‌ای دارد و به دنبال منافع در این قاره است. ما هم اکنون با تمامی موسسه‌هایمان در آنجا هستیم.

همچنین به گزارش آناتولی، مریم صادق المهدی وزیر خارجه سودان روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در خارطوم از میانجیگری آنکارا برای یافتن راه حلی در رفع بحران مرزی خارطوم و آدیس آبابا در خصوص سد النهضه استقبال کرد. او همچنین تمایل کشورش برای توسعه روابط با ترکیه را اعلام کرد و گفت: خارطوم برای تقویت روابط تاریخی و گسترش همکاری با آنکارا تلاش می‌کند.

این روزنامه آفریقایی در عین حال نوشت که ترکیه به تازگی قرارداد فروش تسلیحات هم با کامرون منعقد کرده است.

بر اساس گزارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی،  نگاه راهبردیِ ترکیه به آفریقا همگام با به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه در این کشور در سال 2002 آغاز شد. تدوین «استراتژی توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی» در سال 2003، نگاه راهبردی ترکیه به آفریقا را مدون و منظم ساخت. نام گذاری سال 2005 به عنوان «سال آفریقا» از سوی ترکیه همزمان با عضویت ناظر این کشور در اتحادیه آفریقا، خطوط کلی و استراتژی آنکارا در قبال روابط با کشورهای قاره آفریقا را به صورت جدیتر نشان داد. در آگوست 2008، آنکارا میزبانی اجلاس همکاری ترکیه و آفریقا، که نمایندگان 50 کشور آفریقایی در آن شرکت کردند را برعهده گرفت تا بدین ترتیب گام‌های خود را در آفریقا به شکل استوارتری بردارد.

افتتاح و گسترش نمایندگی سیاسی و دیپلماتیک در قاره آفریقا از اولویت‌های وزات خارجه ترکیه است. این کشور از بین 54 کشور آفریقایی، در بیش از 42 کشور حضور دیپلماتیک داشته و با 26 کشور آفریقایی روابط تجاری قابل توجهی دارد. طی سال‌های اخیر، تعداد سفرهای مقامات ارشد و بلند مرتبه سیاسی و دیپلماتیک ترکیه به کشورهای متعدد آفریقایی بشدت افزایش یافته که نمونه اخیر آن سفر اردوغان به الجزائر، سنگال و گامبیا در سال 2020 است.

http://etefagheroozonline.ir/fa/News/16000/حضور-ترکیه-در-آفریقا،-اهداف-و-چشم‌انداز
بستن   چاپ