ضرورت ارتباط میان جامعه بازرگانی ایران و پاکستان مورد تأکید قرار گرفت
دوشنبه 15 شهريور 1400 - 18:12:44
در جریان سفر «محمدرضا ناظری» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب، به شهر «سیالکوت» و دیدار با مسئولان اتاق بازرگانی و صنعت این شهر، فرصت‌های افزایش مبادلات تجاری و بازرگانی میان دو کشور بررسی شد.

در این بازدید نشست تخصصی صاحبان صنایع در شهر سیالکوت، فعالان تجاری و اعضای اتاق بازرگانی آن برگزار و شرکت کنندگان طرح‌ها و پیشنهادات خود را در ارتباط با تعامل میان صنعتگران ایران و پاکستان، تبیین حوزه‌های مؤثر جهت سرمایه گذاری، اجرای پروژه‌های مشترک و تبادل هیات‌های تجاری و بازرگانی ارائه کردند.

«محمدرضا ناظری» سرکنسول کشورمان در لاهور به تبیین سیاست‌های کلی دولت سیزدهم در جهت تقویت همکاری‌ها با کشورهای همسایه به ویژه در مناسبات اقتصادی علی ‌الخصوص با پاکستان به عنوان همسایه شرقی با جمعیت قابل توجه و سایر مشترکات و پارامترها که از اولویت‌های جمهوری اسلامی است پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت موقعیت جغرافیایی کشورمان و دسترسی به بازارهای آسیای میانه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، داغستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ارمنستان، عراق و کشورهای حاشیه جنوب خلیج‌فارس، افزود: بازرگانان پاکستانی با استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مناطق ویژه صنعتی ایران از قبیل منطقه اقتصادی سرخس، ارس، اروندرود می‌توانند به بازار 600 میلیونی دسترسی یابند.

ناظری تاکید کرد که در این راستا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران به‌منظور گسترش روابط تجاری دوجانبه و تبادل هیئت‌های تجاری آماده هرگونه همکاری با جامعه بازرگانی پاکستان است.

«خرم اسلم» نائب رئیس اتاق بازرگانی شهر سیالکوت و «انصر عزیز» نائب رئیس کمیته اجرایی این اتاق با ابراز خرسندی از حضور سرکنسول ایران در جمع بازرگانان ایالت پنجاب، گفتند: ایران و پاکستان دارای مشترکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی هستند و نیاز به افزایش هرچه بیشتر تعامل میان جامعه بازرگانی دو کشور برادر و همسایه است.

«قیصر اقبال» رئیس اتاق سیالکوت نیز خواستار گام‌های عملی نهادهای مربوطه در ایران و پاکستان به ویژه هم‌افزایی بخش‌های خصوصی برای ارتقای مؤثر تجارت دو جانبه شد.

وی تاکید کرد: استفاده از کانال‌های مختلف میان ایران و پاکستان ضمن تضمین روابط طولانی تجارت، مسیر دستیابی به منافع مشترک را نیز هموار می‌سازد.

در نشست و دیدار با اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان لوازم جراحی و پزشکی در محل آن اتحادیه نیز در خصوص فرصت‌های تجاری و اقتصادی موجود در ایران و موانع موجود در مسیر توسعه و گسترش روابط تجاری دوجانبه تبادل نظر شد.

سرکنسول ایران در حاشیه این سفر از برخی از مراکز تولیدی، فرهنگی و نیز فرودگاه سیالکوت بازدید کرد.

ضرورت ارتباط میان جامعه بازرگانی ایران و پاکستان مورد تأکید قرار گرفت

شهر صنعتی «سیالکوت» پاکستان از نظر درآمد سرانه بالاترین رتبه را در میان شهرهای این کشور دارد و بعد از «کراچی» و دومین شهر پاکستان از نظر حجم درآمد ارزی به خاطر صادرات بالایش محسوب می‌شود.

پاکستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان توپ فوتبال در جهان محسوب می‌شود و 75 درصد از این حجم تولید نیز، که معادل 60 درصد از کل تولید توپ فوتبال در جهان می‌شود در شهر سیالکوت انجام می‌شود.

سیالکوت که در شمال شرقی ایالت پنجاب و در دامنه کوه‌های پوشیده از برف کشمیر نزدیک رودخانه چناب واقع شده، به عنوان شهر محل تولد علامه اقبال لاهوری و شهری که برندهای ورزشی مشهور جهان در آن تولید و صادر می‌شود، شناخته شده است.

جمعیت سیالکوت حدود یک میلیون نفر اعلام شده است و این شهر پس از لاهور و فیصل آباد به عنوان سومین مرکز اقتصادی در پنجاب پاکستان محسوب می‌شود و در 200 کیلومتری لاهور مرکز ایالت پنجاب واقع شده است.

شهر صنعتی «سیالکوت» پاکستان از نظر درآمد سرانه بالاترین رتبه را در میان شهرهای این کشور دارد و بعد از «کراچی» و دومین شهر پاکستان از نظر حجم درآمد ارزی به خاطر صادرات بالای آن نیز به شمار می‌رود.

پاکستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان توپ فوتبال در جهان محسوب می‌شود و 75 درصد از این حجم تولید که معادل 60 درصد از کل تولید توپ فوتبال در جهان می‌شود در شهر سیالکوت انجام می‌شود.

http://etefagheroozonline.ir/fa/News/15761/ضرورت-ارتباط-میان-جامعه-بازرگانی-ایران-و-پاکستان-مورد-تأکید-قرار-گرفت
بستن   چاپ