ضرورت ایجاد سامانه هوشمند برای رصد مبادی ورودی و خروجی کشور
چهارشنبه 19 خرداد 1400 - 19:45:23
|
|
حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جمع رؤسای پلیس امنیت اقتصادی اظهار کرد: بهخوبی نام این پلیس، امنیت اقتصادی گذاشته شده است؛ چراکه اگر با فساد خصوصاً فساد اقتصادی و جرایم مالی مبارزه جدی نشود، نباید انتظار داشت در کشور امنیت اقتصادی باشد. ازاینرو کسانی که میخواهند از رانت، رابطه و فرار از قوانین سوءاستفاده کنند و فساد کنند حتماً به امنیت اقتصادی کشور لطمه وارد میکنند.
درویشیان در این نشست با بیان اینکه مبارزه با فساد تکلیف همه دستگاههای اجرایی، تقنینی، نظارتی، قضائی و انتظامی است افزود: یکی از چالشهای بزرگ کشور که مردم از آن رنج میبرند بحث فساد است؛ مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف و در فرمایشات متعددی که درباره فساد مطرح کردهاند، همواره بر مبارزه جدی، اساسی و بیامان با فساد تأکید داشتند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: طبیعتاً از نظر دستگاهی مانند سازمان بازرسی کل کشور که یک دستگاه ضد فساد و ناظر بر اجرای قوانین و حسن جریان امور است، تخلف از قوانین، مقررات، سیاستهای کلی و منویات مقام معظم رهبری نوعی فساد تلقی میشود.
درویشیان تصریح کرد: هر اقدامی که منتهی و منجر به تأمین امنیت اقتصادی شود، مأموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است که ازجمله آنها شناسایی ساختارهای فسادزا است.
وی ادامه داد: پلیس امنیت اقتصادی کشور درنتیجه اقدامات مؤثر و عملیاتهای موفقی که داشته به یکسری آسیبها و چالشهای جدی و بعضاً به برخی قوانین، مقررات و ساختارهایی که در بستر آنها رانت و فساد ایجاد میشود رسیده است که استفاده از آنها بسیار میتواند کمک کننده باشد.
عضو شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه «پلیس امنیت اقتصادی و هر دستگاهی که در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی مسئولیت و مأموریت دارد، 3 وظیفه مهم بر عهده دارند» افزود: یکی از این وظایف، پیشبینی است که مقام معظم رهبری نیز روی این موضوع تأکید فراوان دارند. نکته دوم و مرحله بعدی، پیشگیری است. لازمه توفیق در پیشگیری، حتماً پیشبینیهای لازم است. مرحله آخر ضرورت مقابله با جرایم اقتصادی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: شاید در مقاطع مختلف ادوار گذشته بیشتر به بحث «مقابله» پرداخته شد و به پیشبینی لازم برای آینده و پیشگیری کمتر توجه شده است.
وی با اشاره به چالشهای کار پلیس امنیت اقتصادی گفت: به دلیل پیچیدگی و در هم تنیدگی فسادهای اقتصادی مثل فرار مالیاتی، پولشویی، جرایم پولی و بانکی، دیگر شیوهها و روشهای گذشته جوابگو نیست و قاعدتاً باید همواره بهروزتر و جلوتر از مفسدان باشیم تا بتوانیم هم پیشگیری کنیم و هم در بحث مقابله موفق باشیم.
درویشیان آموزش را بخش غیرقابل انفکاک مبارزه با فساد دانست و گفت: هرچند شما یک مجموعه جداشده از پلیس آگاهی هستید و همکاران مجموعه شما تجارب خوبی در این زمینهها دارند، اما به هر صورت یک مجموعه نوپا محسوب میشوید و نیازمند آموزشهای علمی و یادگیری روشها و شیوههای نو برای مقابله با مفاسد اقتصادی هستید.
وی چالش دیگر مبارزه با فساد توسط پلیس امنیت اقتصادی را ناهماهنگی دستگاههای متولی و ذیربط برشمرد و گفت: مبارزه با فساد نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاههای ذیربط اعم از بخشهای قابلتوجهی از دولت، وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی و در مواردی که نیازمند قانونگذاری یا اصلاح قانون هستیم، حمایت مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و بخشهای مختلف و متعدد نظارتی است. در غیر این صورت بعضاً اقدامات دستگاهها موجب موازی کاری میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: خوشبختانه بر اساس ماده 28 قانون «ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد»، شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی پیشبینی شد که مرکب از 7 دستگاه اصلی نظارتی کشور در مرکز و استانها تشکیل شده است که یک ظرفیت بسیار خوبی برای هماهنگی و جلوگیری از موازی کاری است که پلیس امنیت اقتصادی هم میتواند بهعنوان مدعو در جلسات آن حضور پیدا کند و مواردی که در ارتباط با ضرورت هماهنگی بین بخشی است در این جلسات مطرح شود.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/14647/ضرورت-ایجاد-سامانه-هوشمند-برای-رصد-مبادی-ورودی-و-خروجی-کشور
|