کسب مجوز نخستین پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی
سه شنبه 18 خرداد 1400 - 19:34:44
|
|
به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کامبیز بازرگان گفت: با موفقیت در کسب مجوز نخستین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی از سوی شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در فاز نخست نزدیک به 60 هکتار زمین در کرج به صورت اجاره با قیمت ارزانتر از قیمت کارشناسی در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
وی راه اندازی پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی را گامی مهم در راستای مانع زدایی در افزایش تولید، توسعه کشاورزی و مشارکت و اشتغالزایی فارغالتحصیلان کشاورزی عنوان کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، فرآیند کسب این مجوز را سخت و پیچیده خواند و افزود: با گذشت بیش از دو سال پی گیری و برگزاری جلسات مختلف در کمیتههای تخصصی، سرانجام در 5 اردیبهشت امسال، درخواست سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای اخذ مجوز پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی در کرج مصوب و در 9 خرداد سال جاری، نامه این مجوز ابلاغ شد.
وی با این پیش بینی که در فاز دوم نیز نزدیک به 120 هکتار زمین در استان البرز به صورت اجاره در قالب پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد، اظهار داشت: این سازمان در همه استانهای کشور دارای ایستگاهها و مراکز تحقیقاتی و زمین است و در بند (4) این مجوز قید شده که 10 درصد از اراضی که در کشور در اختیار داریم باید به پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دهیم.
بازرگان ادامه داد: در کل کشور بیش از 50 هزار هکتار زمین در مراکز آموزشی داریم که میتوان 10 درصد آن معادل 5 هزار هکتار را با تخفیف به صورت اجاره برای حداقل یکسال و حداکثر 10 سال در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار داد.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی و منابع طبیعی تعداد شرکتهای دانش بنیان نسبت به سایر بخشهای اقتصادی، کم است، گفت: یکی از دلایل کم توفیق بودن بخش کشاورزی در عرصههای فناوری، این است که تعداد این شرکتها کم است و از این رو ما میخواهیم با تسهیل در شرایط و ایجاد فضای مناسب به تقویت و گسترش شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی کمک کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: بر اساس برنامه و نقشهای که تهیه و ارائه دادهایم در نخستین پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، هم فضا برای استقرار شرکتهای دانش بنیان و هم برای تأسیس سوله، کارگاه و زمین کشاورزی پیش بینی شده است.
وی تسهیل در صدور مجوزها را از مزیتهای فعالیت در پارکهای علم و فناوری عنوان کرد و گفت: کار در حوزههای فناوری بخش کشاورزی و عرضه محصولات نهایی در زمینههای مختلف همچون گلخانه، دام و بذر نیاز به مجوز دارد و با توجه به اینکه بخش اعظم این مجوزها در وزارت جهاد کشاورزی متمرکز است، این موارد تسهیل خواهد شد.
بازرگان، مشوقهای مالیاتی را از دیگر مزیتهای فعالیت شرکتهای دانش بنیان در قالب پارکهای علم و فناوری دانست و اذعان داشت: بر اساس قانون پارک علم و فناوری، شرکتهای دانش بنیان از مشوقهای مالیاتی برخوردار خواهند شد و با کسب مجوزهای صادراتی نیز میتوانند محصولاتی را که تولید کردهاند، صادر کنند.
وی درباره اولویتهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در اجاره زمینهای کشاورزی در قالب این پارک تخصصی نیز چنین توضیح داد: اولویت ما با شرکتهای دانش بنیانی است که در حوزههای که وابستگی داریم مانند بذر، سموم کشاورزی، کود، نهادههای دامی و طیور، واکسنها و مکانیزاسیون فعالیت میکنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: شرکتهایی که در زمینه فرآوری و ایجاد ارزش افزوده در گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی، غنی سازی و بسته بندی بذور، هوشمند سازی بخش کشاورزی از جمله در حوزه سنجش از راه دور، تجهیزات آبیاری و پرورش ماهی در قفس فعالیت میکنند در اولویت هستند.
وی گفت: پارک تخصصی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی در استان البرز همکاری ویژه با پارکهای علم و فناوری سایر استانهای کشور خواهد داشت.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/14633/کسب-مجوز-نخستین-پارک-تخصصی-علم-و-فناوری-کشاورزی-و-منابع-طبیعی
|