هر کسی سندی از فسادی دارد به دستگاه قضا بدهد
دوشنبه 5 آبان 1399 - 15:36:17
|
|
به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جلسه صبح دوشنبه شورای عالی قوه قضائیه، با تبریک آغاز امامت دوازدهمین اختر تابناک آسمان ولایت و منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج)، اجرای عدالت را از ویژگیهای مهم حکومت مهدوی عنوان کرد.
عدالت از محوریترین مسائل در نظام اسلامی است
رئیس قوه قضائیه گفت: امروز مسئله «عدالت» از مهمترین و محوریترین مسائل جمهوری اسلامی به عنوان نظامی است که میتواند زمینه ساز ظهور و تشکیل حکومت مهدوی باشد و اجرای عدالت، هم در قانون اساسی و هم در سیره و سلوک امامین جامعه مورد تأکید قرار گرفته است.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه همه اجزای حکومت و کارگزاران نظام ملزم به اجرای عدالت هستند، قوه قضائیه را پیشانی اجرای عدالت معرفی کرد و افزود: همه همکاران دستگاه قضا باید بدانند که مأمور به اجرای عدالت هستند و هر اقدامی را باید با سنجه تحقق عدالت انجام دهیم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه مردم باید اجرای عدالت را احساس کنند، تصریح کرد: همان طور که حرارت و برودت هیچ مانعی را نمیشناسد و وارد خانه و کاشانه مردم میشود، عدالت هم باید وارد زندگی مردم شود و برای جامعه کاملاً ملموس باشد.
آیت الله رئیسی از قانونمداری و قانونگرایی به عنوان شاخص عدالت یاد کرد و گفت که مسئولان و آحاد مردم باید عمل به قانون و مقررات را ارزش تلقی کرده و قانون گریزی و قانون شکنی را ضد ارزش بدانند و همواره قانونمدار حرکت کنند.
رئیس قوه قضائیه در همین راستا از کرونا به عنوان یکی از دغدغههای امروز جامعه یاد کرد و با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و دستگاههای ذیربط، اجرای این تصمیمات و رعایت بایدها و نبایدها از سوی همگان را مورد تأکید قرار داد.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با محکومیت هتک حرمت ساحت مقدس نبی مکرم اسلام در فرانسه، اهانت به ساحت قدسی پیامبر اعظم (ص) را اهانت به همه ادیان و انبیا الهی دانست و اظهار داشت: توهین به مقدسات میلیونها انسان خلاف ادیان ابراهیمی و توهین به انسان و خردگرایی و دفاع از جهل و میدان دادن به افراد نادان است.
رئیس قوه قضائیه افزود: گاهی در یک گوشه توهینی به مقدسات میشود و دولتها هم به محض اینکه مُطلّع میشوند واکنش نشان میدهند اما حمایت دولت مدعی آزادی و حقوق انسان از توهین به آخرین پیام آور الهی در واقع توهین به حضرت موسی و حضرت عیسی سلام الله علیهما، مغایر با آزادی و حقوق انسانهاست.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه قاطبه آزاداندیشان عالم چه با تحریم کالاهای فرانسوی و چه بدون تحریم کردن کالاهای این کشور از عاملان و حامیان اهانت به پیامبر اعظم (ص) ابراز انزجار کردهاند، یکی از اهداف اهانت کنندگان را حساسیت سنجی جهان اسلام نسبت به این نوع اقدامات عنوان کرد و گفت که آنها به خوبی دریافتهاند این اقدام نه تنها در جهان اسلام که از نظر همه مردم دنیا محکوم و منفور است.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیگیری جدی جنگ روانی از سوی دشمن در کنار جنگ اقتصادی علیه ملت ایران به تحرکات اخیر بنگاههای سخن پراکنی بیگانه در تضعیف نهادهای انقلابی اشاره کرد و گفت: آنها وقتی تقدیر رهبری و مردم از خدمات و اقدامات امنیت آفرین نیروی انتظامی را دیدند، عملیات روانی خود را برای تضعیف این نیرو آغاز کردند.
آیت الله رئیسی افزود: هر گونه تخلف در هر دستگاهی نسبت به هر کسی قابل تعقیب و پیگیری است و خود دستگاهها هم تخطی از قانون را نمیپسندند و با آن برخورد میکنند ولی باید مراقب تحرکات دشمن باشیم که میخواهد با سوءاستفاده از یک حادثه که در گوشهای رخ داده، جایگاه و هویت یک نهاد را به طور کامل مخدوش نماید.
رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: امروز دشمن در اتاق فکر خود سناریویی را طراحی میکند که با راه اندازی جنگ روانی و بزرگ نمایی نارساییها، مجموعه یک نیروی خدمتگزار و در میدان که مقتدرانه وظایف خود را انجام میدهد، تضعیف کند که باید با این حرکت هوشمندانه برخورد کرد.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به مواضع حکیمانه مقام معظم رهبری در حرام اعلام کردن هتک حرمت مسئولان نظام و تفاوت آن با نقد و نقدپذیری اشاره کرد و گفت: هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت، نه تنها نسبت به مسئولان که نسبت به هر شخصی مذموم و محکوم است.
در نقد نباید آبروی افراد را برد
رئیس قوه قضائیه افزود: همان طور که رهبری فرمودند، نقد و نقادی آزاد است و مسئولان هم باید روحیه نقدپذیری داشته باشند و خود را در معرض نقد قرار دهند اما حفظ حرمت و آبروی افراد از حدود آزادی است که همه باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند. آیت الله رئیسی با بیان اینکه باید مرز بین نظارت و دخالت را رعایت کرد، تصریح کرد: بازرسی باید محکم به وظیفه نظارتی خود عمل کند و گزارش آن را هم ارائه نمایند و مسئولان باید از مسئولان احساس تعامل و همیاری کنند. وی افزود: مقام معظم رهبری تاکید کردند که کار کشور باید پیش برود اما دشمنان دنبال سنگ اندازی و توقف در امور هستند و سیاست ما در قوه قضائیه این است که با انسجام و همکاری با دیگر دستگاهها اجازه ندهیم کوچکترین وقفهای در امور کشور ایجاد شود.
رئیس دستگاه قضا حفظ حرمت افراد در اجرای عدالت را هم مورد تأکید قرار داد و متذکر شد: برخی تحت عنوان مبارزه با فساد بدون اینکه رسیدگی و صحت و ثقم آن مشخص شود، اقدام به افشاگری میکنند در حالی که هر خبری الزاماً درست نیست و باید حتماً مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
هر کسی سندی دارد به دستگاه قضائی ارائه دهد
آیت الله رئیسی با بیان اینکه «سوت زنی و اعلام فساد به تنهایی، اسمش مبارزه با فساد نیست»، مبارزه با فساد را در گرو اقدام و برخورد با زمینههای فساد و مفسدین دانست و از همگان خواست که گزارشهای خودشان درباره مفاسد را برای بررسی و رسیدگی به دستگاه مسئول مبارزه با فساد یعنی دستگاه قضائی و مسئولان ذیربط ارائه دهد. رئیس قوه قضائیه با تأکید بر برخورد قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی تصریح کرد: فساد را باید اعلام کرد تا پیگیری شود اما اینکه کسی احساس مسئولیت کند و قبل از اثبات یک ادعا آبروی دیگران را ببرد کار درستی نیست و برای جامعه نیز آوردهای نخواهد داشت.
دورکاری همکاران قضائی نباید در رسیدگی به کار مردم وقفه ایجاد کند
آیت الله رئیسی همچنین به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای اعمال برخی محدودیتها در پایتخت و برخی استانها در هفته جاری گریز زد و از مسئولان دادگستری خواست که اجرای طرح دورکاری کارکنان را به گونهای مدیریت کنند که حقوق مردم و ارباب رجوع رعایت شده و در پیگیری کار مردم و رسیدگی به موقع به پروندهها، وقفه به وجود نیاید.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/12423/هر-کسی-سندی-از-فسادی-دارد-به-دستگاه-قضا-بدهد
|