فرهاد غلامی در نشست مطبوعاتی امروز سهشنبه 30 بهمن ماه اظهار کرد: عمر مفید ساختمانها در ایران حدود 30 سال است، این درحالیست که طبق استاندارد جهانی هر ساختمان باید بیش از 100 سال عمر کند.
وی ادامه داد: بدون شک اگر در فرایند ساخت ساختمانها اصول کامل سازمان نظام مهندسی رعایت شود و سازندگان هم از مصالح با کیفیت و استاندارد استفاده کنند، عمر ساختمانهای ما نیز افزایش خواهد داشت.
غلامی گفت: در حال حاضر خریداران واحدهای مسکونی از چیزی که میخرند اطلاعی ندارند و صرفاً از روی ظاهر آن دست به خرید میزنند.
وی توضیح داد: حق هر خریداری است که از شرایط واحدی که میخرد چه از لحاظ مصالح مصرفی چه شیوه ساخت مطلع باشد تا بتواند بر این مبنا دست به انتخاب بزند.
این مسئول خاطر نشان کرد: بر همین اساس سازمان نظام مهندسی تاکید فراوانی بر صدور دفترچه فنی و ملکی ساختمان دارد ولی این امر با مقاومت و مخالفت عده ای همراه است.
غلامی تاکید کرد: بدون شک سازندگانی که دوست ندارند ساختمانهای با کیفیت تحویل مردم بدهند، با صدور این شناسنامهها مخالف هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به افزایش تعرفه عوارض ابراز کرد: با این افزایش سازندگان کمتر به سمت تخلف پیش میروند که این امر در نهایت باعث بهبود در فرایند ساخت و ساز می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز با اشاره به اینکه بیشتر ساخت و سازهای غیرمجاز در واحدهای قولنامهای اتفاق میافتد، گفت: بدون شک اگر در روند ساخت و سازها اصول ایمنی و مهندسی رعایت شود، در زمان وقوع حوادث مثل زلزله دیگر نیاز نیست شهروندان از خانه خارج شوند و شاهد کمترین آسیب به مال و جان مردم خواهیم بود.
http://etefagheroozonline.ir/fa/News/1012/عمر-مفید-ساختمانها-در-ایران-70-سال-از-استاندارد-جهانی-کمتر-است